Aanvaller Sébastien Haller van FC Utrecht deed vanavond (dinsdag) van zich spreken in Le Mans. Namens Jong Frankrijk maakte hij het winnende doelpunt in een interland tegen de Olympische ploeg van Brazilië. Met Verenigde Staten Onder 23 was FC Utrecht’s Rubio Rubin te sterk voor Qatar Onder 22.

Voor Sébastien Haller was in Frankrijk, enkele dagen nadat hij in de uitwedstrijd tegen Jong IJsland al in de basisploeg stond, opnieuw een plekje bij de eerste elf gereserveerd. Dat vertrouwen betaalde de spits van FC Utrecht dubbel en dwars terug.

Nadat de Olympische equipe van Brazilië in Le Mans de leiding had genomen door een eigen doelpunt van Presnel Kimpembe (0-1) kwamen de Fransen terug tot 1-1 en bij dat doelpunt had Haller een belangrijke rol. Hij haalde venijnig uit en via de paal en de Braziliaanse keeper kwam de bal uit bij Jordan Amavi van Aston Villa. Hij benutte de rebound.

Twintig minuten voor tijd was het Haller zélf die voor de winnende treffer zorgde. Een vanaf de zijkant voorgezette bal controleerde de spits van FC Utrecht met z’n borst, om vervolgens in één vloeiende beweging met een volley de 2-1 aan te tekenen.

Vanmiddag al kwam FC Utrecht-aanvaller Rubio Rubin in actie in het Engelse Bury. Daar trof hij met het Olympische elftal van de Verenigde Staten als tegenstander Qatar Onder 22. Rubin startte, evenals Haller, in de basis. De Amerikanen maakten na de rust het verschil tegen het ambitieuze Qatar Onder 22 via doelpunten van Benji Joya (1-0) en Gboly Ariyibi, die de eindstand op 2-0 bepaalde.

Haller en Rubin reizen vanuit respectievelijk Le Mans en Bury nu weer terug naar Utrecht, waar ze aanstaande zondag met FC Utrecht het in Stadion Galgenwaard opnemen tegen Vitesse. Die Eredivisiewedstrijd begint om 16.45 uur.