Twaalf keer (thuiswedstrijden en uitduels samengepakt) was FC Utrecht ongeslagen tegen Willem II. Totdat de ploeg uit de Domstad afgelopen seizoen, in februari, in het Koning Willem II Stadion tegen een 1-0 nederlaag aanliep. Vanavond kan de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag dus een begin maken aan een mooie, nieuwe reeks tegen de Tricolores.

FC Utrecht heeft een positieve balans als het gaat om uitduels met Willem II. In Tilburg wonnen de Utrechters veertien Eredivisieduels, tegenover dertien zeges van Willem II. Vier keer eindigde de onderlinge ontmoeting in een gelijkspel.

Tegenstander Willem II heeft dit seizoen moeite met het maken van doelpunten. Sterker nog: het team van trainer Jurgen Streppel, met wie Ten Hag ooit nog een seizoen samenspeelde bij RKC Waalwijk, vond deze jaargang nog maar één keer het net. Dat gebeurde tijdens de eerste speelronde, toen Erik Falkenburg tegen Vitesse scoorde namens de Tricolores.

Is Willem II de minst scorende ploeg van de competitie, met acht treffers doet FC Utrecht het een stuk beter. Vier daarvan werden door clubtopscorer Sébastien Haller gemaakt. Ook Bart Ramselaar, Timo Letschert en Willem Janssen scoorden al dit seizoen. Vier spelers, dus, die al trefzeker waren. Namens Willem II waren er vijf spelers die tot nu toe een schot op doel produceerden.

Slechts één van de laatste negen Eredivisiewedstrijden die FC Utrecht speelde, werd verloren. Vier zeges en vier gelijke spelen maken het negental compleet. De Utrechters wonnen de laatste twee Eredivisieduels. De laatste keer dat FC Utrecht drie competitiewedstrijden op rij won, was in 2013 onder leiding van Jan Wouters.

Vier Eredivisiewedstrijden op rij is FC Utrecht nu ongeslagen. De laatste keer dat de club vijf keer op rij zonder nederlaag bleef, was in 2013.

Willem II-uit kan voor Robbin Ruiter een duel worden waarin hij een mijlpaal bereikt. De doelman speelde tot nu toe 99 competitiewedstrijden namens FC Utrecht en kan zijn honderdste Eredivisiepot in het shirt van de Utrechters dus keepen in het Koning Willem II Stadion.