SC Cambuur is, volgens de statistieken althans, het Zwarte Beest van FC Utrecht. Van de laatste zes Eredivisiewedstrijden die de Utrechters tegen de Leeuwarders speelden, wonnen de Friezen er maar liefst vijf.

De laatste keer dat FC Utrecht in Stadion Galgenwaard won van SC Cambuur was op 2 april 2014. Eén doelpunt van Jacob Mulenga bleek voldoende voor het beslissen van de wedstrijd (1-0).

Op eigen veld is FC Utrecht dit seizoen nog ongeslagen. Tegen sc Heerenveen werd gelijkgespeeld (1-1) en van FC Groningen (2-0) en Vitesse (2-1) werd gewonnen door het team van trainer/coach Erik ten Hag.

Stadion Galgenwaard is overigens één van de meest doelpuntrijke stadions van de Eredivisie. Er werden tijdens de laatste vijf seizoenen 235 goals gemaakt in het Utrechtse stadion. Alleen in het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen (259) en PSV’s Philips Stadion (272) waren de laatste vijf jaar meer doelpunten te zien.

Sébastien Haller zit tegen SC Cambuur zijn tweede duel uit van een schorsing van twee wedstrijden. FC Utrecht - SC Cambuur wordt de eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar waarin de Franse spits niet in actie komt voor FC Utrecht.

Opmerkelijk is het trouwens dat FC Utrecht het de laatste tijd lastig heeft tegen ploegen uit Friesland. Van de laatste zes partijen die de Utrechters tegen Friese ploegen speelden in de Eredivisie, werden er vijf verloren.

Dat gezegd hebbende: SC Cambuur heeft dit seizoen moeite met winnen. Dat lukte het team van trainer Henk de Jong nog niet deze jaargang.  De geelblauwen hebben twee punten gesprokkeld tot nu toe en verloren bovendien midweeks in de KNVB Beker. PSV was in Eindhoven met 3-2 te sterk voor de ploeg van onder anderen oud-FC Utrecht’er Kai Heerings.

De Jong bracht in de Eredivisie al 23 verschillende spelers in het veld. Dat maakt SC Cambuur tot de ploeg die tot nu toe de meeste voetballers gebruikte. Al bijna net zoveel trouwens als vorig seizoen, toen de teller in Leeuwarden op 25 uitkwam.