FC Utrecht O17 liep dit weekeinde tegen een 4-0 nederlaag aan in Eindhoven tegen de leeftijdgenoten van PSV. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. De objectieve toeschouwer had dit in de rust niet durven te voorspellen. De eerste helft was namelijk totaal voor de Utrechters van trainer Ruud Heus. PSV wist zich geen raad met de tactiek van FC Utrecht, dat de Eindhovenaren op eigen helft vastzette en als PSV er al uit kwam dan was er weer heel snel balbezit voor FC Utrecht. Het enige dat FC Utrecht zich kan en moet verwijten is dat het dit overwicht niet wist uit te drukken in doelpunten, terwijl daar genoeg mogelijkheden voor waren. Grootste kans was er voor Nick Venema die alleen voor keeper Youri Roulaux van PSV kwam, maar niet meer dan het zijnet vond. Ook werd naar het idee (natuurlijk) van de Utrechters onterecht een doelpunt van Nick Venema wegens buitenspel afgekeurd.

Hoe anders ging het na rust. PSV ging met de bekende ‘punt naar voren’ spelen en FC Utrecht moest wat meer achteruit. Op zich natuurlijk geen probleem, maar dan moet je wel de concentratie bewaren en geen domme dingen gaan doen. Dat laatste overkwam FC Utrecht echter te veel. Duels op het middenveld werden soms te simpel verloren, overtredingen werden begaan daar waar het parool ‘man voor je houden en niets doen’ één en ander had voorkomen, en je moet als laatste man natuurlijk nooit in de 1:1 een actie gaan maken. PSV profiteerde optimaal en liet FC Utrecht en trainer Ruud Heus met een kater achter. Heus: “Ik baal hier enorm van, want de uitslag doet vermoeden dat we niets te vertellen hadden, terwijl we een uur lang de bovenliggende partij waren. Wat dat betreft kan ik mijn spelers complimenteren voor de geleverde arbeid en de uitvoering van de tactiek met name in de eerste helft. Daarmee kunnen we in ieder geval naar de volgende wedstrijd, als Ajax volgende week op bezoek komt. Dan moeten echter wel die persoonlijke foutjes eruit en moeten we beter met de kansen omgaan, want ook in de tweede helft hebben we vandaag een tweetal 100% kansen laten liggen”.

“50  1-0  Gianluca Scamacca

“58  2-0  Gianluca Scamacca

“67  3-0  Cody Gakpo

“79  4-0  Cody Gakpo

Opstelling FC Utrecht O17: Jaap de Greef, Sylian Mokono, Reluño Pinas, Nadir Achahbar, Gabriel Culhaci, Ali Turksoy, Khalid Khajouli (“77 Anass Laarej), Mounir Mounji (“77 Mohamed El Ghzaoui), Rashaen de Windt, Stijn Meijer (“63 Dereck Darkwa), Nick Venema (“77 Tom Rutten).