FC Utrecht O14 is uitgeroepen tot Team van de Maand september. De selectie van de trainers Rudy Jansen en Marcel van der Net komt die eretitel toe, aldus Hoofd Opleidingen Henny Lee van FC Utrecht.

“Wij werken er iedere dag aan om tot de beste jeugdopleidingen van Nederland te behoren. De jeugdopleiding is een belangrijke pijler in de filosofie van de club. In onze opleidingsvisie is duidelijk omschreven welke speelstijl wij voor ogen hebben: een speelstijl die aansluit bij de cultuur van onze club en bij onze visie op voetbal en die gekenmerkt wordt door de begrippen: Dwingend, Technisch, Naar voren gericht, Met lef, Passie en strijd”, aldus Lee. “Dit team heeft dit uiteindelijk in een aantal wedstrijden meer dan waargemaakt. Het team en de spelers hebben zich tot nu toe zeer goed ontwikkeld. FC Utrecht O14 is in de top van de ranglijst te vinden, hierbij wordt de ontwikkeling door de sterke competitie nu zichtbaar. Een mooie beloning voor de spelers en stafleden van dit team”, zegt Lee.

“FC Utrecht O14 heeft naar onze kernbegrippen en intenties gespeeld en verdient deze uitverkiezing”, weet Lee. “Een leuke bijkomstigheid is dat Marcel van der Net hiermee op een mooie manier afscheid heeft kunnen nemen als trainer, omdat hij de functie van Hoofd Jeugdscouting binnen FC Utrecht heeft aanvaard.”