Jong FC Utrecht heeft aan de uitwedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam een punt overgehouden. De Utrechters waren de bovenliggende partij, maar kwamen op het einde nog goed weg in Spangen, toen Filip Bednarek een penalty stopte. Daardoor bleef het bij 0-0.

‘Jaaaa!’ Filip Bednarek gooit er direct na het horen van het laatste fluitsignaal van de wedstrijd Jong Sparta Rotterdam - Jong FC Utrecht een oerkreet uit. Zijn teamgenoten snellen naar hem toe en vliegen hem om zijn nek. En begrijpelijk. De Poolse doelman van Jong FC Utrecht houdt in de laatste actie van het duel een strafschop tegen. Roland Bergkamp jaagt de bal diep in de blessuretijd richting de hoek, maar vindt daar Bednarek op zijn pad. De keeper strekt zich volledig, tikt de bal naast en redt daarmee een punt voor de ploeg van trainer/coach Robin Pronk: 0-0.

Gemengde gevoelens
Krijg je bij een 0-0 stand in de laatste tel van de wedstrijd een penalty tegen, zoals Jong FC Utrecht, dan ben je blij als je met een punt van het veld afstapt. Dat zijn de talenten uit de Domstad dan ook. Maar al snel bekruipt ze ook het gevoel: ‘Deze wedstrijd hadden wij eigenlijk gewoon moeten winnen.’

Kansen genoeg
Daar heeft Jong FC Utrecht tegen Jong Sparta Rotterdam, dat drie keer speelde en drie keer won dit seizoen, ook de kansen voor. Al na acht (!) tellen is de eerste mogelijkheid een feit. Na een dieptepass van Nassir El Aissati is Rodney Antwi te onstuimig; de bal gaat de tribune in. En zo zijn er legio meer mogelijkheden. Het dichtst bij een treffer komt Antwi. Hij chipt de bal op de lat. Voor de rust, om de overmacht maar even te illustreren, krijgen de Utrechters twaalf hoekschoppen.

Verdedigend op orde
Verdedigend staat het Utrechtse team goed, al krijgen ook de Rotterdammers kansen. De grootste natuurlijk op het einde vanaf de strafschopstip, maar voor de rust ook al een aardige. Melvin Vissers schiet de bal – vanuit een lastige hoek, dat moet gezegd – tegen de buitenkant van de paal.

Geen goals, wel vermakelijk
Zo kan het dat een alleszins vermakelijke partij eindigt in een doelpuntloze remise. Daardoor blijft Jong FC Utrecht goed meedraaien in de Beloftencompetitie, al had het team zichzelf op Het Kasteel een grote dienst kunnen bewijzen als het met de kansen die het kreeg zorgvuldiger was omgesprongen.

Jong Sparta Rotterdam - Jong FC Utrecht 0-0 (0-0)

Bijzonderheid: 90+4. Filip Bednarek (Jong FC Utrecht) stopt een strafschop  van Roland Bergkamp (Jong Sparta Rotterdam).

Gele kaarten: Romano van der Stoep (Jong Sparta Rotterdam), Sofyan Amrabat en Ramon Leeuwin (beiden Jong FC Utrecht).