Jong FC Utrecht speelt morgen (dinsdag) een vriendschappelijke wedstrijd. Daarin is Jong SC Cambuur de tegenstander van het team van trainer/coach Robin Pronk. Het oefenduel begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 12.30 uur.

De beloftenploeg van FC Utrecht kende een wisselvallig begin van het seizoen. Werd tijdens de openingsspeeldag nog van Jong Achilles’29 gewonnen (3-1), daarna volgden nederlagen tegen beloftenzwaargewichten Jong Vitesse (4-0) en Jong FC Twente (1-3). Tussendoor werd in een vriendschappelijk duel met 4-0 van Hoofdklasser Sparta Nijkerk gewonnen door de manschappen van Robin Pronk.

Competitie ligt stil
Competitieverplichtingen heeft Jong FC Utrecht deze week niet. De beloftenploegen gaan pas over een paar weken weer spelen om de punten. Tot die tijd bereidt het team van Pronk zich middels trainingen en oefenwedstrijden voor op het treffen met Jong FC Groningen op maandag 14 september.

Jong SC Cambuur terug van weggeweest
Jong SC Cambuur, het team waar de Utrechters morgen (dinsdag) tegen spelen, is terug van weggeweest. In tegenstelling tot Jong FC Utrecht stromen de Leeuwarders komend seizoen niet in de voetbalpiramide in, dus spelen de Friezen in een alternatieve competitie. Daarin zijn ze voortvarend gestart. Er werd door het Jong SC Cambuur van Dennis van der Ree en Arne Slot met 2-1 gewonnen van Jong ADO Den Haag (twee goals van Daniël van Warven) en Jong VVV/Helmond Sport werd met 5-1 aan de zegekar gebonden. Dominik Masek, Rowdy van der Putten (2), Van Warven en Jamiro Monteiro scoorden voor de Friezen, die ondanks een goal van Monteiro verloren van Jong PEC Zwolle met 3-1.

Gratis entree, live verslag via Twitter
De wedstrijd Jong FC Utrecht - Jong SC Cambuur begint morgen (dinsdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 12.30 uur. De entree is uiteraard gratis. Niet langs de lijn? Via @fcutrechtmatch doet FC Utrecht live verslag van de oefenpot.