FC Utrecht O16 - Vitesse O16 3-2

In de eerste helft voetbalde FCU het grootste gedeelte op de helft van Vitesse en kon hierdoor diverse keren goed voor het doel komen. Doordat FCU verzorgd bleef voetballen en druk bleef houden op het doel van Vitesse stond FCU met rust voor met 2-0.

In de tweede helft  kwam Vitesse snel uit de startblokken en kwamen zij meer op de helft van FCU, maar Vitesse wist nog niet te scoren. De tweede helft was van beide zijde onrustiger en steeds vaker werd de lange bal gehanteerd. Hieruit kon Vitesse profiteren en scoorden de 2-1. Vanaf de aftrap speelde FCU de bal via verschillende linies naar voren en kon direct de 3-1 scoren. Voor Vitesse was het lastig hiermee om te gaan en was de wedstrijd erg rommelig. FCU kreeg nog een aantal kansjes, maar Vitesse wist in de laatste minuut toch nog de eindscore op 3-2 te zetten. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

Ajax O15 - FC Utrecht O15 4-4, Ajax wint na strafschoppen (Supercup)

FCU heeft vandaag het supercup duel tegen Ajax O15 nipt verloren. Hierin mocht het aantreden omdat Ajax O15 in het jaargang 2014/2015 zowel de beker als het landskampioenschap wist binnen te halen. Ajax begon sterker aan de wedstrijd en kwam in de zestiende minuut verdiend op een 1-0 voorsprong middels een lange bal en een lob over de FCU keeper heen. Al snel volgde ook de 2-0 na een goed uitgespeelde aanval over de rechterkant van het veld. FCU gaf niet op en binnen anderhalve minuut kwam het terug in de wedstrijd. Een voorzet vanaf de rechterkant werd knap binnen gekopt in de verre hoek achter de Ajax keeper.

Ondanks dat er in de rust de nodige tips gegeven zijn aan de FCU spelers, lukte het FCU niet om terug te komen in de wedstrijd. Pas na een kwartier spelen in de tweede helft wist FCU een gaatje te vinden in de Ajax defensie. De speler van FCU dribbelde om de uitgekomen Ajax keeper heen en wist de gelijkmaker binnen te tikken. Lang kon FC Utrecht niet genieten van deze gelijke stand, drie minuten later kwam Ajax wederom op voorsprong. Vier minuten voor tijd leek het gebeurd en kwam Ajax op een 4-2 voorsprong. Na een scrimmage voor het doel van FCU werd de bal van dichtbij binnen geschoten. FCU toonde wederom veerkracht. De keeper van Ajax dribbelde het veld in en verloor de bal. De speler van FCU schoot de bal binnen van een meter of 40, een schitterend doelpunt. Eén minuut voor tijd kwam FCU wederom terug in de wedstrijd vanuit twee doelpunten achterstand. Een diepe bal werd goed meegenomen en langs de Ajax keeper geschoten. Het was goed te zien dat beide teams veel arbeid moesten leveren zo aan het begin van het seizoen. De ene na de andere speler viel uit met kramp en zo werd er dan ook zestien minuten blessuretijd gerekend. Beide teams wisten niet meer te scoren en dus werd het supercupduel beslist middels penalty's.

De penaltyserie werd begonnen door Ajax en beide teams scoorden de eerste vier penalty's. Helaas werd de vijfde penalty van FCU gemist en zo eindigde de penaltyreeks 5-4 in het voordeel van Ajax. Complimenten voor de prestatie van het team, FCU toonde vandaag veerkracht en de jongens kunnen met opgeheven hoofd aan de competitie beginnen volgende week. Dan reizen de mannen af naar SC Heerenveen. Klik hier voor een fotoverslag van de wedstrijd.

Alphense Boys O13 - FC Utrecht O13 1-4 (Beker)

Nadat we afgelopen woensdag tegen Hoevelaken D1 met 8-0 hadden gewonnen, nu de sterkste tegenstander uit deze bekercompetitie-ronde: Alphense Boys. De start van de wedstrijd was overrompelend, binnen 2 minuten werd er direct uit een corner gescoord en daarvoor hadden we al een goede kans gehad om te scoren. Maar daarna stokte de aanvalsdrift wat, dit was zeker ook de verdienste van Alphense Boys, die goed verdedigend hun werk deden en er soms gevaarlijk uit wisten te komen. In de 16e minuut veroverde de  tegenstander de bal op hun eigen helft en na een prachtige pass, wist Alphense Boys de gelijkmaker te scoren.

In de rust werden 3 spelers gewisseld en vanaf de aftrap bleek dat FCU de tegenstander goed onder druk wist te houden. Na 4 minuten werd na goed voetbal de 1-2 gescoord. Na een slim genomen corner, die hard en laag in de vrije ruimte werd geplaatst, leek de wedstrijd beslist. Toch moest de verdediging nog een paar keer resoluut ingrijpen om Alphense Boys van het scoren af te houden. Vijf minuten voor tijd werd de eindstand bereikt, na een penalty: 1-4.