FC Utrecht speelde vanmiddag (zondag) in het Kyocera Stadion gelijk tegen ADO Den Haag. Halverwege ging FC Utrecht met 0-1 aan de leiding, maar vlak voor tijd maakten de Hagenaars er 1-1 van. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie na afloop van de partij en schreef mee met de analyse die trainer/coach Erik ten Hag gaf.

“Ik kan over de wedstrijd van vandaag vrij kort zijn”, opende Ten Hag zijn nababbel. “We hebben het uitstekend gedaan, in alle facetten van het voetbal”, gaf hij zijn ploeg een pluim. “Het enige waar het aan ontbrak, was dat we geen tweede goal maakten.”

Kansen daarop kregen de Utrechters wel. Maar ofwel het vizier stond niet scherp, ofwel Martin Hansen deed waarvoor ADO Den Haag hem heeft ingehuurd: ballen tegenhouden. “Heel erg jammer dat het uiteindelijk gelijk werd”, aldus Ten Hag. “En als ik dan toch iets zou moeten opmerken over mijn ploeg, is dat ze in bepaalde fases even de concentratie verloren.”

Maar al met al was Ten Hag meer dan content met wat hij van zijn team had gezien. “Ik maak de ploeg een compliment. Op wat we vandaag hebben laten zien, kunnen we voortgaan.”