Jong FC Utrecht was vanavond (dinsdag) een maatje te groot voor Sparta Nijkerk. De Utrechtse talentenploeg, met diverse jeugdspelers in de gelederen, won met 4-0 van de Hoofdklasser.

Gewaagd, dat zeker. Een kwartier voor tijd is het ongeveer, en het staat 2-0, als trainer Simon Ouaali van Sparta Nijkerk zijn centrale verdediger Tim Muller naar voren dirigeert. ‘Ga jij de aanval maar versterken, we gaan één-op-één spelen achterin’, is hoe de boodschap ongeveer luidt. Die moedige zet wordt door de snelle, balvaardige voorwaartsen van Jong FC Utrecht kordaat afgestraft. Spits Sylla Sow kopt in de slotfase na een prachtvoorzet van Hamza Boukhari de 3-0 achter Brian Willemse en Karim Loukili, met een mooie diagonale knal, jaagt amper een minuut na de derde goal de 4-0 tegen de touwen.

Jeugdige ploeg
Het typeert het Jong FC Utrecht zoals dat tegen Sparta Nijkerk speelt. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk houdt er een hoog baltempo op na en hoewel de Spartanen toch echt over een zeer aardig team beschikken, komen de mannen uit Nijkerk er maar weinig aan te pas tegen een piepjong Jong FC Utrecht. De Domstedelingen spelen met de A-junioren Thijmen Nijhuis, Nick Lim, Jelle de Lange, Shayne Pattynama en Karim Loukili in de basis maar van die jeugdigheid is maar weinig te melden. Het is vooral het talent dat zichtbaar wordt in het duel met Sparta Nijkerk op Sportcomplex Zoudenbalch.

Goals van Boukhari en Antwi
Daar komt Jong FC Utrecht na een klein half uur spelen op voorsprong. Uit een goed aangesneden hoekschop van middenvelder Loukili kopt Boukhari, op wie Sparta Nijkerk maar geen vat weet te krijgen, de 1-0 binnen. Kort na de rust verdubbelt Rodney Antwi de marge, als hij vanaf de linkerkant van het veld een diagonaal schot produceert (2-0).

Nauwelijks problemen
Verdedigend komt Jong FC Utrecht amper in de problemen. Maar één heel grote kans krijgt de Hoofdklasser uit Nijkerk. Die doet zich voor als Nijhuis ver uit zijn doel is gekomen en wordt gepasseerd door spits Frank Tervoert. De aanvaller, op volle snelheid, lijkt wat uit balans te zijn en als gevolg daarvan raakt hij de bal niet helemaal goed, waardoor hij het karwei niet afmaakt. Een Nijkerkse treffer blijft daardoor uit en dat geldt ook voor nog wat meer Utrechtse goals. Daarvoor dienen zich wel de kansen aan, maar ontbreekt het op sommige momenten aan koelbloedigheid en is in andere gevallen goalie Willemse uit Nijkerk goed bij de les.

Jong FC Utrecht - Sparta Nijkerk 4-0 (1-0)
28. Hamza Boukhari 1-0
53. Rodney Antwi 2-0
85. Sylla Sow 3-0
86. Karim Loukili 4-0

Gele kaart: Frank Tervoert (Sparta Nijkerk).

Toeschouwers: 125.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Nick Lim, Sten Vreekamp, Jelle de Lange, Robin de Jong; Erwin de Groot, Karim Loukili, Shayne Pattynama (46. Louk Dekkers); Hamza Boukhari, Sylla Sow, Rodney Antwi.

Opstelling Sparta Nijkerk:
Brian Willemse; Donny van de Wal, Timothy van der Meulen (60. Mauro Peters), Tim Muller, Nicky Baggelaar; Ivo de Heus (38. Oscar Kommeren), Sebastiaan van Kammen (60. Stefan Fredriksen), Ridouan Tabaouni; Sefanja Davids (60. Rick Knoop), Frank Tervoert, Mike Koenders (46. Marvin Hasselbaink).