FC Utrecht is er vanmiddag (zondag) in een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen niet in geslaagd een voorsprong over de streep te trekken. Na een penaltydoelpunt van Sébastien Haller vlak voor rust maakte Luciano Slagveer namens de Friezen een minuut of tien voor tijd de 1-1.

Onnodig. Dat woord overheerst, qua gevoel dan toch zeker, na afloop van FC Utrecht - sc Heerenveen. Dat duel eindigt in een puntendeling. En daar lijken de Friezen aan het einde van de rit meer mee in hun nopjes te zijn dan FC Utrecht, dat tot tien minuten voor tijd op voorsprong staat. Er is lange tijd ook weinig aan de hand voor de Utrechters, die sc Heerenveen zonder al te veel moeite ver weg van het doel weten te houden. De bezoekers krijgen lange tijd amper kansen en als er dan toch eens een mogelijkheid is, staat Robbin Ruiter z’n mannetje.

Slagveer schiet met scherp
Maar een minuut of tien voor tijd schiet Luciano Slagveer de Utrechtse voorsprong aan flarden. Hij neemt een door Henk Veerman voorgezette bal ineens op z’n slof en levert een dusdanig goed diagonaal ingeschoten volley af, dat Ruiter niet kan keren. En dus staat het ineens 1-1.

Mulder een sta-in-de-weg
Zo gaan twee punten in rook op die FC Utrecht, gezien de verhoudingen op het veld én de kansen die de ploeg krijgt, eigenlijk verdient. Want de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag krijgt flink wat mogelijkheden. Neem alleen al de twee kansen van Chris Kum (kopbal, Erwin Mulder redt) en Sébastien Haller, die met een snoeiharde kopbal Mulder tot een uiterste redding dwingt.

Haller scoort weer
De enige keer dat Mulder wordt geklopt door de ploeg uit de Domstad, is in de veertigste minuut. FC Utrecht krijgt een strafschop na een onhandige handsbal van Lucas Bijker en die pingel wordt door Haller verzilverd. Hij maakt zijn derde treffer van de competitie, koelbloedig vanaf de elfmeter als altijd (1-0). Door de late gelijkmaker van Slagveer levert die penaltygoal geen driepunter op.

FC Utrecht - sc Heerenveen 1-1 (1-0)
40. Sébastien Haller (strafschop) 1-0
81. Luciano Slagveer 1-1

Gele kaarten: Chris Kum, Willem Janssen (beiden FC Utrecht), Lucas Bijker en Jeremiah St. Juste (beiden sc Heerenveen).

Toeschouwers: 16.364.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Robbin Ruiter; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Timo Letschert, Chris Kum, Louis Nganioni; Willem Janssen, Yassin Ayoub, Bart Ramselaar (80. Rico Strieder); Sébastien Haller, Nacer Barazite (67. Andreas Ludwig).