Jong FC Utrecht was Jong Achilles’29 de baas tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk won met 3-1 van het team uit Groesbeek. FCUtrecht.nl blikte met Pronk terug op de driepunter.

“De drie punten zijn het voornaamste dat we aan vanavond hebben overgehouden”, vertelde Pronk langs de rand van het hoofdveld van Sportcomplex Zoudenbalch. “Vanaf het moment dat we de 3-0 maakten, na een klein half uur spelen, hebben we het simpelweg te ongeïnspireerd aangepakt. Het was vanaf dat moment ondermaats.”

'Alertheid ontbrak'
Jong FC Utrecht stond na 28 minuten met 3-0 voor én had een speler meer binnen de lijnen staan. Aanvaller Sem Witteveen van Jong Achilles’29 kreeg al in de achttiende minuut een rode kaart vanwege het begaan van een overtreding op een doorgebroken speler. “In de beginfase was het nog enigszins een wedstrijd”, analyseerde Pronk. “Maar dat werd anders na die rode kaart en de 3-0. De bezetting voor het doel was niet goed, de alertheid ontbrak.”

Punten
“Dat laatste uur moeten we gauw vergeten”, vervolgde de oefenmeester van de Utrechtse beloftenploeg. “Morgen (dinsdag, red.) hebben we weer een wedstrijd; dan spelen we vriendschappelijk tegen Sparta Nijkerk. Dat is lekker. En voor nu? We zijn het seizoen begonnen met drie punten, dat is het belangrijkste.”