FC Utrecht O 19 heeft de oefenreeks in de voorbereiding op het seizoen 2015/2016 met een onnodige nederlaag afgesloten. In Rotterdam was het Sparta O19 dat na 90 minuten aan de goede kant van de score stond. De wedstrijd begon iets later omdat de spelersbus naar het al jaren gebruikelijke veld op Sportpark Nieuw Terbregge werd gestuurd, waar het Sparta Stadion in Spangen de juiste wedstrijdlocatie was. Het gevolg van een menselijke vergissing. Maar ondanks dat begon FC Utrecht O19 goed aan de wedstrijd, en ook Sparta kwam fel uit de startblokken. Na een zo'n 10 minuten spelen waren de Rotterdammers uitgeraasd en konden de gasten het initiatief over nemen. Dat leverde de 0-1 voorsprong op. Anthony Berenstein verzond een crosspass op maat naar Nick Hak en hij werd, dankzij een prima loopactie van zijn medespelers, volkomen vrijgelaten door de Rotterdamse verdedigers. Zijn uithaal vanaf de rand 16 meter was hard en doeltreffend. In  het vervolg waren het de gasten die het spel domineerden, maar dat konden zij niet altijd vasthouden. Juist in zo'n fase wist Sparta langszij te komen. Zij profiteerden van balverlies van Nick Hak en counterden zich vakkundig naar de 1-1. Het was tevens de ruststand.
Het eerste gedeelte van de tweede helft hadden de ploegen nodig om weer in het ritme te komen, mede als gevolg van de nodige wissels. Het was Sparta dat daar als eerste van profiteerde. Een onnodige overtreding aan de zijkant van Enrique Emerencia leverde hen een vrije trap op. Bij de verwerking er van stond het verdedigend niet goed, zodat de Rotterdammers de 2-1 konden laten aantekenen. Daar was de ploeg van Robert Wijnands wel even door van slag, maar ze herpakte zich en speelde vol op de gelijkmaker. Maar ondanks een grote kans van Virgil Smith en een levensgrote voor Odysseus Velanas (de paal stond in de weg) kwamen de gasten niet meer tot scoren. De analyse van de trainer was helder: "Ik vond het over het geheel genomen qua uitvoering van het voetbal goed. Ik zag zaken goed gaan en dat stemt mij tevreden. Maar er gingen ook dingen minder, zoals dat wij ons niet hebben beloond voor ons spel. Dat moet beter. Ook konden wij het initiatief niet altijd houden en lieten toe dat Sparta het overnam. Daarover ben ik minder tevreden. De naïviteit moet er uit."
Sparta Rotterdam O19 - FC Utrecht O19 2-1
0-1 15. Nick Hak
1-1 35. Sparta Rotterdam
2-1 64. Sparta Rotterdam
FC Utrecht O19
Jordi Haneveld, Giovanni Troupee (46. Nick Lim), Enrique Emerencia, Junior van der Velde (46. Guido Janssen), Brian van der Hooff (46. Tim Brinkman), Louk Dekkers, Odysseus Velanas (46. Baran Karadag), Cani Yilmaz (63. Tijn Wicherink), Mitchell van Rooijen (75. Odysseus Velanas), Nick Hak (63. Jesse van Baal), Anthony Berenstein (75. Virgil Smith).