De FC Utrecht OldStars werkten vanmorgen (woensdag) de eerste training van het seizoen af. Dat gebeurde onder leiding van de FC Utrecht-trainer Paul Voois en OldStars-oefenmeester – en bovendien ex-profvoetballer – Gert Jan Tamerus.

Veertien Utrechtse OldStars maakten onder het genot van een kopje koffie met elkaar kennis in De Hattrick op Sportcomplex Zoudenbalch. Na een amusant samenzijn werd het gebruikelijke kloffie verruild voor een FC Utrecht-outfit en gingen de krasse knarren op het veld aan de slag. “Even wennen, dat Walking Football”, zei één van de OldStars. “Maar dat komt wel goed!”

Walking Football is een variant op voetbal waarbij andere spelregels gelden. Zo mag er bijvoorbeeld niet gerend worden. Een uitdagende spelvorm, die voor veel plezier zorgde bij de OldStars.

Komende week sluiten nog zeven OldStars aan bij de groep. Dat brengt het voorlopige aantal deelnemende 60-plussers op 21. Er is nog plek voor negen extra OldStars. Lijkt het jou wat? Stuur dan een e-mail naar maatschappelijk@fcutrecht.nl of bel naar 030 888 5519 en sluit je aan bij de selectie van FC Utrecht!

De OldStars-selectie van FC Utrecht werkt een seizoen af dat twintig weken duurt. Naast wekelijks een training is het ook de bedoeling dat de 60-plussers wedstrijden gaan spelen tegen andere OldStars-teams van profclubs.

Het OldStars-programma wordt aangeboden door het Nationaal Ouderenfonds, FC Utrecht en de Eredivisie in samenwerking met de VriendenLoterij.