Jong FC Utrecht heeft de oefencampagne in aanloop naar de start van de nieuwe competitie afgesloten met een even knappe als krappe overwinning. Heracles Almelo 2 werd vanmiddag (dinsdag) met 2-1 geklopt door de ploeg van trainer/coach Robin Pronk.

En weg is-ie. Rubio Rubin, spits vanmiddag van Jong FC Utrecht, neemt vanuit een lastige hoek, ontsnapt aan de aandacht van de Heraclieden in de defensie, keeper Renze Fij van Heracles Almelo 2 onder vuur. De goalie redt, maar Rubin krijgt een herkansing. Vanuit zijn ooghoeken ziet de Amerikaan dat Nassir El Aissati is aangesloten. Een breedtepass op de middenvelder volgt en met een ferme uithaal zorgt El Aissati voor de gelijkmaker (1-1).

Goed voetbal
Het doelpunt is het resultaat van goed voetbal van Jong FC Utrecht, dat nog wel een snelle tegentreffer slikt na een horterige start als Paul Gladon na tien minuten op aangeven van Oussama Tannane de 0-1 achter Filip Bednarek schiet. Maar na die goal? Dan is het toch vooral Jong FC Utrecht dat de wedstrijd maakt en bepaalt. Al levert dat, zo gebiedt de eerlijkheid dan ook te zeggen, geen kansenregen op.

Renze Fij staat z’n mannetje
Mogelijkheden zijn er wel voldoende voor Jong FC Utrecht, maar de Utrechtse talenten zijn tegen het tweede elftal van Heracles Almelo daarop niet altijd even zuinig. En vinden meer dan eens, als er wél tussen de palen wordt gemikt, Fij op hun weg. Dat overkomt onder anderen Karim Loukili, Sylla Sow en Rubin.

Rubio Rubin maakt de winnende
Rubin is de enige van dat drietal die er ook in slaagt de bal wél achter Fij te krijgen. Na een Alberto Tomba-achtige slalom door de Overijsselse verdediging legt hij de bal diagonaal, geplaatst en afgemeten in de verre hoek binnen, daarmee Jong FC Utrecht naar een verdiende zege schietend: 2-1.

Competitie begint maandag
Voor de beloftenploeg van FC Utrecht begint de competitie aanstaande maandag met een thuiswedstrijd tegen Jong Achilles’29. Heracles Almelo 2 komt in een alternatieve competitie uit, waarin geen beloftenteams spelen, maar tweede elftallen. De Utrechters gaan in de nieuwe jaargang wél instromen in de Nederlandse voetbalpiramide, de Almelose ploeg niet.

Jong FC Utrecht - Heracles Almelo 2 2-1 (1-1)
10. Paul Gladon 0-1
29. Nassir El Aissati 1-1
62. Rubio Rubin 2-1

Gele kaart: Robin de Jong (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 200.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Filip Bednarek; Gévero Markiet (69. Giovanni Troupée), Myenty Abena, Jelle de Lange (75. Sten Vreekamp), Robin de Jong; Nassir El Aissati, Erwin de Groot (46. Karim Loukili), Sofyan Amrabat; Hamza Boukhari (69. Sylla Sow), Rubio Rubin (84. Rodney Antwi), Kristoffer Peterson (60. Issa Kallon).

Opstelling Heracles Almelo 2:
Renze Fij; Menno Heerkes, Bas Sibum, Gino Bosz, Fahd Aktaou; Dario Vujicevic (79. Julian Wolf), Peter van Ooijen, Robin Gosens (57. Joonas Vanhanen); Rick Hemmink, Paul Gladon, Oussama Tannane (46. Gozalo Garcia Garcia).