Nog voordat er een competitiewedstrijd bij de jeugd is gespeeld dit seizoen, kan FC Utrecht O17 de eerste prijs van de jaargang pakken. De Utrechters spelen morgen (zaterdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om de Supercup tegen De Graafschap O17. Het duel begint om 15.00 uur, de entree is gratis en natuurlijk is alle support voor de talenten van FC Utrecht van harte welkom!

FC Utrecht O17 dankt de deelname aan het duel om de Supercup aan het feit dat de ploeg afgelopen seizoen, onder leiding van Robert Wijnands en Ruud Heus, landskampioen werd bij de B-junioren. Na een lange, spannende en mooie competitie was het uiteindelijk in een uitwedstrijd tegen PSV O17 dat de Utrechtse talenten zich verzekerden van de titel. Een unicum voor FC Utrecht en een trendbreuk in Nederland. Want ga maar na; bij zowel de A-, C-, als D-junioren werd een Ajax-team landskampioen. Maar bij de B-jeugd? Daar ging de vlag van FC Utrecht in top!

Superboeren bekerwinnaar
Supercup-tegenstander De Graafschap O17 zorgde op zijn beurt voor een stunt van jewelste door de Beker voor B-junioren in het seizoen 2014/2015 te winnen. In de finale bogen de talenten van de Superboeren tegen PSV O17 een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. In de kwartfinale schakelden de Achterhoekers al FC Twente uit (1-0). En in de halve eindstrijd? Toen werd FC Utrecht O17 door de blauwwitten na strafschoppen verslagen in Babberich, waar op een belabberd veld na de reguliere speeltijd een 1-1 stand op het scorebord stond.

Support voor de talenten
FC Utrecht O17 is de eerste jeugdploeg van FC Utrecht die gaat strijden om de Supercup. Een bijzondere mijlpaal, die nóg specialer kan worden als het team van Ruud Heus er ook daadwerkelijk in slaagt om de prijs te pakken. Alle support voor de talenten van FC Utrecht is natuurlijk van harte welkom! De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht, begint om 15.00 uur en de entree is gratis.

Live verslag via Twitter
Voor de thuisblijvers biedt Twitter uitkomst. FC Utrecht doet van het duel om de Supercup live verslag via @fcutrechtmatch.