De meest speciale skybox van Stadion Galgenwaard? Dat moet toch, zonder ook maar iets af te doen aan al die andere fraaie loges, de Charity Box zijn. In die prachtige ruimte ontvangen Annemarie en Antoon Peek al meer dan tien jaar gasten met een speciale wens. De Charitybox wordt elke wedstrijd beschikbaar gesteld aan supporters van FC Utrecht met een laatste wens, of als steuntje in de rug. Onvergetelijke herinneringen ontstaan er bij elke thuiswedstrijd van FC Utrecht.

Gisteren (zondag) was een 88-jarige FC Utrecht-supporter op uitnodiging van zijn kleinzoon, samen met zijn zoon, aanwezig in de Charitybox. Opa werd zo eens extra in het zonnetje gezet en genoot, met twee jongere generaties, van het duel met sc Heerenveen.

Door middel van een videoboodschap, die werd uitgezonden op Culemborg TV, werd de 13-jarige Johan persoonlijk uitgenodigd bij FC Utrecht door Yassin Ayoub en Sébastien Haller. Johan heeft het Down-syndroom en kon vanwege de vele prikkels om hem heen tot nu toe niet naar een voetbalstadion, maar kon gisteren toch eens een Eredivisiewedstrijd in het écht ervaren in de rust die de Charitybox biedt.

Echtpaar Peek verwelkomde gisteren ook een supporter van FC Utrecht die, na 30 jaar een seizoenkaart te hebben gehad, niet meer in staat is zelf de wedstrijden te bezoeken vanwege een ernstige ziekte. Na al die jaren steun voor FC Utrecht, steunde FC Utrecht nu hem. Dat verdient hij. En het kan, dankzij de Charitybox.