FC Utrecht legde gisteravond (maandag) FC Lienden over de knie. Op Sportcomplex Zoudenbalch waren de Utrechters met 2-0 te sterk voor de ploeg uit de Betuwe. FCUtrecht.nl besprak de wedstrijd met trainer/coach Erik ten Hag.

“We hebben vandaag veel spelers negentig speelminuten kunnen geven”, vertelde Ten Hag. “Voor sommigen was het de eerste keer dat ze in dit systeem een volledige wedstrijd speelden. Het is goed om dat systeem onder de knie te krijgen. We willen in meerdere formaties kunnen spelen. Voor jongens zoals Issa Kallon, Rubio Rubin en Kristoffer Peterson, die een gedeelte van de voorbereiding misten, was het goed om minuten te maken. En Sofyan Amrabat speelde vandaag op de vleugel aan de rechterkant. Vanavond was een mooie kans om te zien hoe hij het op de flank doet.”

'Totaal gedomineerd voor rust'
Het was een wedstrijd, kortom, die erg nuttig was. En, ook prettig, er werd dus ook gewonnen, met 2-0. “We hebben totaal gedomineerd tijdens de eerste helft”, blikte de oefenmeester van de Utrechters terug. “FC Lienden heeft niet eens voor gevaar voor het doel kunnen zorgen voor de rust. Wat wij lieten zien, was best goed. En Kristoffer maakt een wereldgoal. Een heel mooi doelpunt.”

Goede uitvoering
Na de break had FC Utrecht het even wat lastiger met FC Lienden. “Rommeliger, was het. Het ontbrak ons aan balvastheid, het niveau daalde wat. Maar: mijn complimenten voor de uitvoering. Ik ben best tevreden met wat ik zag.”