FC Utrecht was gisteravond (maandag) met 2-0 de baas over FC Lienden. Zo'n 1.500 toeschouwers zagen de Utrechters op Sportcomplex Zoudenbalch van de regerend landskampioen van het amateurvoetbal winnen.

Een screamer. Zo zouden ze ‘m in Engeland noemen, de treffer van Kristoffer Peterson. En eigenlijk is het ook precies dat woord dat zo goed bij de poeier van Peterson past. Na dik tien minuten pikt hij de bal op, dribbelt hij ermee in de richting van het doel. En dan haalt-ie uit. Verwoestend. Geplaatst. Alles in één. En de bal? In de kruising, ver buiten bereik van voormalig FC Utrecht-jeugdspeler Fons Mulder: 1-0.

Rubin maakt 2-0
Dik zestig speelminuten later is het opnieuw raak. Sofyan Amrabat, gepositioneerd als aanvallende rechtsback, komt mee naar voren. En met een goede voorzet vindt hij Amerikaans international Rubio Rubin, die van dichtbij de bal tegen de touwen glijdt: 2-0.

Speeltijd
En verder? Verder is de wedstrijd FC Utrecht - FC Lienden misschien niet altijd een lust voor het oog, maar wel een zeer nuttige oefenexercitie. Spelers die de voorbije periode niet bijzonder veel minuten maakten, krijgen de kans dat tegen de landskampioen van het amateurvoetbal wél te doen. Tijdens de eerste helft domineert FC Utrecht, geeft het weinig kansen weg. Dat doet het ook na de pauze niet, al komt het dan zelf tot wat minder mogelijkheden.

Laatste test
Aanstaande zaterdag wacht FC Utrecht een laatste vriendschappelijke wedstrijd voordat de competitie begint. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag neemt het die dag, vanaf 16.00 uur Nederlandse tijd, in Portman Road Stadium op tegen Ipswich Town.

FC Utrecht – FC Lienden 2-0 (1-0)
11. Kristoffer Peterson 1-0
77. Rubio Rubin 2-0

Toeschouwers: 1.500.

Scheidsrechter: Sander De Brito Roque.

Opstelling FC Utrecht:
Filip Bednarek; Sofyan Amrabat, Gévero Markiet, Rico Strieder (85. Hamza Boukhari), Darren Rosheuvel (70. Jelle de Lange), Yannick Cortie; Nassir El Aissati (65. Adam Sarota), Mark Diemers, Bart Ramselaar (46. Fernando Quesada); Rubio Rubin (78. Rodney Antwi), Kristoffer Peterson (65. Issa Kallon).

Opstelling FC Lienden:
Fons Mulder; Ralph Dua, Serginho Greene, Ralph Hovestad (46. Leon Broekhof), Guido van Rijn (29. Marijn de Kler, 78. Anoush Dastgir); Christiaan van Hussen, Gregory Nelson (46. Oger Klos), Ciawar Khandan (46. Mike Vreekamp); Fathi Ben Ahmed (46. Vincent Verheul), Mark Fennebeumer (46. Erik van Eem), Mo Bendadi (46. Sabir Akachau-Achefay).