FC Utrecht reisde vandaag (vrijdag) af naar Ipswich. Daar speelt het morgen een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ipswich Town. Vanavond stond er een training op het programma voor de ploeg, op het Ipswich Town Training Centre. FCUtrecht.nl sprak na afloop van die training met trainer/coach Erik ten Hag.

“We kunnen terugkijken op een normale, strak georganiseerde reisdag”, vertelde Ten Hag in de spelersbus op de weg terug van het Ipswich Town Training Centre naar het hotel waar de selectie van FC Utrecht verblijft. “Ik ben er blij mee dat we morgen de wedstrijd tegen Ipswich Town kunnen spelen, in Portman Road Stadium. Spelen in een stadion is toch anders. De veldafmetingen zijn maximaal, de ambiance is anders. En dat in de Engelse voetbalcultuur, die natuurlijk heel apart is.”

Extra stimulans
Op een veld op het Ipswich Town Training Centre werkte FC Utrecht in de avonduren een training af. Dat veld lag er werkelijk schitterend bij. “Trainen op zo’n veld, daar krijg je als speler energie van”, roemde Ten Hag de grasmat. “Voor spelers geeft dat een extra stimulans. Je wordt er warm van. Datzelfde geldt voor de wedstrijd van morgen, tegen een mooie tegenstander. Dat is uitdagend. Ik hoop dat we de wedstrijd krijgen die we nodig hebben, met veel weerstand. Want hoge weerstand, dat is goed om als speler mee geconfronteerd te worden.”

Leeuwin bij de groep
“Het is goed dat we deze trip maken”, vervolgde Ten Hag. “Ook voor de groepsbinding. Het is bovendien fijn dat Ramon Leeuwin zich bij de groep heeft aangesloten. Dat hij nu weer met de groep traint, is positief richting de komende weken.”