FC Utrecht heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Utrechtse Eredivisionist was een maatje te groot voor Hoofdklasser SDC Putten en dat bleek ook uit de score die werd neergezet op sportpark Putter Eng: 0-4.

Het is een samenspel dat even fraai is als typerend voor de wedstrijd. Leon de Kogel brengt, drie minuten voor tijd, Fernando Quesada in stelling. De Spanjaard, evenals de spits die hem van de bal voorziet teruggekeerd van een verhuurperiode, krult de bal met gevoel de verre hoek in: 0-4.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Het is die goal die, met enig gevoel voor dramatiek dan toch zeker, de Goal van de Nieuwe Kansen mag worden genoemd. Dat geldt immers voor De Kogel en Quesada, zoals dat eigenlijk op alle leden van het Utrechtse keurkorps van toepassing is. Nieuwe gezichten in de technische staf - trainer/coach Erik ten Hag en assistent-trainer Jean-Paul de Jong - en bovendien een nieuw seizoen. Een nieuwe, frisse start.

Heer en meester
Fris, dat ook hoe FC Utrecht op Putter Eng oogt tegen Hoofdklasser SDC Putten. Gretig, ook dat. Gedreven, stuk voor stuk, om voor die nieuwe kans te gaan. En hoewel er geen druppeltje valt op de uitstekende grasmat van de gerenommeerde amateurclub, regent het toch in Putten. Kansen voor FC Utrecht, welteverstaan. Die zijn er om de haverklap. De ene mogelijkheid wat groter dan een andere, maar toch.

Cortie maakt de eerste
Yannick Cortie is de eerste die het net doet bollen. De linksback, nochtans geen notoire goalgetter, opent na een klein halfuur in Putten de doelpuntenrekening van de nieuwe jaargang met een geplaatst balletje: 0-1.

Drie goals in laatste kwart
In het vierde kwart schroeft FC Utrecht de score verder op. Via Leon de Kogel (de 0-2 een lekker schot na dito steekbal van Willem Janssen en de 0-3 een koelbloedig benutte penalty) en Fernando Quesada komt er een prima 0-4 score op het bord te staan.

SDC Putten - FC Utrecht 0-4 (0-1)
27. Yannick Cortie 0-1
71. Leon de Kogel 0-2
81. Leon de Kogel (strafschop) 0-3
88. Fernando Quesada 0-4

Toeschouwers: 1.000.

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort.

Opstelling SDC Putten:
Manuel Hoogewoning (46. Rutger Broekhuizen); Lars Bakker (65. Rick van den Brink), Rob Buter (62. Steffan Vlietstra), Thomas Amende (72. Jurian van den Brink), Rick van den Brink (46. Niels Pereboom); Boy Boeloerditi (72. Dimitri Djollo), Jurian van den Brink (46. Wouter de Bruin), Quincy van der Leuv (46. Mark Doppenberg); Dimitri Djollo (46. Mike Helsdingen), Rocco Keizer (62. Chris Caane), Jorn Olthuis (46. Djarno Hofland).

Opstelling FC Utrecht (eerste helft):
Filip Bednarek; Sean Klaiber, Timo Letschert, Chris Kum, Yannick Cortie; Adam Sarota, Mark Diemers, Bart Ramselaar; Patrick Joosten, Sébastien Haller, Nacer Barazite. 

Opstelling FC Utrecht (tweede helft):
Filip Bednarek; Mark van der Maarel, Timo Letschert, Jelle de Lange, Darren Rosheuvel; Willem Janssen, Sofyan Amrabat, Fernando Quesada; Gyrano Kerk, Leon de Kogel, Rodney Antwi.