Verdediger Chris Kum van FC Utrecht kwam de eer ten deel als eerste speler tijdens de jaargang 2015/2016 de aanvoerdersband om zijn linkerarm te schuiven. De 29-jarige achterhoedespeler houdt een prettig gevoel over aan de start van de jaargang. FCUtrecht.nl sprak met de captain na het oefenduel van vanavond (vrijdag) met SDC Putten.

“Aanvoerder zijn? Zeker leuk”, aldus Kum na een flink aantal handtekeningen te hebben gezet in de boekjes en op de blaadjes van de Puttense jeugd. “Tijdens mijn laatste seizoen bij ADO Den Haag was ik captain. Dat is al een tijdje geleden. Ik ben met mijn 29 jaar de oudste speler van de groep, dat zal ermee te maken hebben dat ik die band kreeg.”

Ervaring overbrengen
“Voor mij is dit mijn tiende voorbereiding als speler van een eerste elftal in het betaalde voetbal. Ik weet ondertussen wel hoe het werkt. Het is leuk die ervaringen over te brengen op de jonge spelers uit onze selectie”, klinkt het opgewekt uit de mond van Kum. “Ik weet: op hun leeftijd ben ik ook ooit begonnen. Toen was het voor mij allemaal nieuw.”

‘Lekkere weerstand gehad’
FC Utrecht had de boel tegen SDC Putten goed onder controle en maakte zelf vier goals tegen de Hoofdklasser (0-4). “We hebben vandaag lekkere weerstand gehad”, vindt Kum. “De nul houden was een doel. Daarin zijn we geslaagd en dat is fijn. Tijdens de eerste helft kregen we de nodige kansen en gaven we er eentje weg, op een moment dat de concentratie even wat minder aanwezig was. Dat moet eruit, maar al met al kijk ik tevreden terug op deze wedstrijd. We zijn het seizoen prima begonnen.”