Het mag met recht een traditie worden genoemd; de wedstrijd tussen het Regioteam en FC Utrecht. Morgen (dinsdag) kruisen de topamateurs en de Utrechtse profs weer de degens. Bij vv De Meern wordt om 19.00 uur afgetrapt. FCUtrecht.nl wierp een blik op de laatste twaalf onderlinge ontmoetingen.

Negentig om zes. Het doelsaldo van de laatste twaalf ontmoetingen tussen het Regioteam en FC Utrecht, uiteraard in het voordeel van de profs, liegt er bepaald niet om. Een overwinning voor de Eredivisionist uit de Domstad is de norm, al kwamen de topamateurs tijdens de voorbije twaalf edities wel één keer op voorsprong. Dat was in 2011, toen de Utrechters dankzij doelpunten van Yoshiaki Takagi (1-1), Anouar Kali (1-2), Stefano Lilipaly (1-3) en Leon de Kogel toch met 1-4 won.

Twaalf goals waren er te zien in 2006 (1-11) en 2013, toen FC Utrecht met maar liefst 0-12 over de topamateurs heen denderde. Die monsterscore kwam tot stand via doelpunten van Edouard Duplan (4), Cedric van der Gun (2), Bob Schepers, Yoshiaki Takagi, Jens Toornstra, Soufian Moro, Romano van der Stoep en Yannick Cortie. In de editie van 2006 was Marc-Antoine Fortuné de gevierde man aan Utrechtse kant; hij scoorde zes keer.

Met Fortuné is ook direct de meest trefzekere speler genoemd van de laatste twaalf ontmoetingen tussen de streekselectie en de Eredivisieploeg uit de Domstad. De Fransman lukte zeven goals; twee meer dan de Belgische aanvaller Giuseppe Rossini, wiens teller tot vijf reikte. De gedeelde derde plaats in het klassement is voor Edouard Duplan, Kevin Vandenbergh en Tom Caluwé; dat drietal scoorde namens FC Utrecht vier keer tegen de regioselectie. Verdeeld over de twaalf partijen kwamen de negentig Utrechtse doelpunten tot stand via 49 verschillende spelers; 48 van FC Utrecht en één voetballer van het Regioteam, die de bal in zijn eigen doel werkte.

FC Utrecht won alle onderlinge ontmoetingen, al waren er daarvan wel twee waarbij het verschil met twee treffers slechts klein was. Dat waren de edities van 2008 (1-3, Utrechtse goals: Gregoor van Dijk, Tim Cornelisse en Kevin Vandenbergh) en 2014, toen namens FC Utrecht Gévero Markiet, Leon de Kogel, Ruud Boymans en Nacer Barazite scoorden en het 2-4 werd.

Het Regioteam wordt dit jaar gecoacht door Robert Roest. Hij speelde in totaal 208 wedstrijden namens FC Utrecht; 184 competitiepartijen, 16 bekerduels en acht Europese ontmoetingen. Roest, tegenwoordig trainer/coach van vv De Meern Zaterdag, scoorde in totaal vijftien keer voor FC Utrecht. Bekijk HIER de selectie die Roest heeft samengesteld voor het duel dat morgen (dinsdag) om 19.00 uur begint bij vv De Meern.