Dinsdagavond vond in de kleedkamer van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard een jaarlijks terugkerend fenomeen plaats. Nieuwe contractspelers van de club werden tijdens deze avond, in het bijzijn van familie en belangenbehartigers, door Radio M Utrecht-verslaggever René van den Berg aan de tand gevoeld in een speciale uitzending van het radioprogramma De Verlenging.

Robin de Jong (FC Twente), Patrick Joosten en Sylla Sow (NEC), Ali Ulusoy en Bram van Eijk (Feyenoord) en Sinan Keskin (Ajax) werden door FC Utrecht aangetrokken van buitenaf, en ‘debuteren’ op de Utrechtse radio. Odysseus Velanas is door FC Utrecht opgeleid, evenals Nick Venema en Thijmen Nijhuis die eerder een contract bij FC Utrecht tekenden. Ook voor hen betekende dit hun eerste radio-optreden in hun prille voetballoopbaan. Jelle de Lange en Giovanni Troupée konden deze avond niet aanwezig zijn.   

De jonge voetballers werd gevraagd naar hun keuze voor FC Utrecht en hun verwachtingen voor de komende jaren. Maar, ook naar voorkeursposities en interesses buiten het voetbal. Ook Hoofd Opleidingen Henny Lee, Hoofd Scouting en de trainers Robin Pronk (Jong FC Utrecht) en Robert Wijnands (FC Utrecht O19) schoven aan bij René van den Berg.

De eerste keer dat talenten van FC Utrecht te gast waren in de speciale FC Utrecht-uitzending van het programma De Verlenging dateert uit het jaar 1997. Toen, bij de eerste editie, schoven Jordy Zuidam, Marcel van der Sloot, Bas van den Brink en Marciano Kastoredjo aan. 

De speciale uitzending van De Verlenging, met de talenten van nu, is zaterdagavond om 19.00 uur te beluisteren op Radio M Utrecht.