Jong FC Utrecht was vanmiddag (maandag) Jong Helmond Sport de baas. Na een uitstekende eerste helft volgde van Utrechtse kant echter een minder sterk tweede gedeelte van de partij. Gewonnen werd er desondanks wel: 2-1. FCUtrecht.nl zocht oefenmeester Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg op voor een nababbel.

“Zeer tevreden over de eerste helft, zeer ontevreden over de tweede helft.” Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht heeft aan twaalf woorden genoeg om het gevoel te duiden dat hij overhoudt aan de wedstrijd die zijn ploeg speelde tegen Jong Helmond Sport. “Tijdens de eerste helft speelden we alles op tempo. Snel, gericht op elkaar, bezig met elkaar”, vat de oefenmeester het sterke eerste part van het duel samen, dat resulteerde in een 2-0 ruststand.

Dat het uiteindelijk 2-1 werd, was een logisch gevolg van het feit dat de Utrechters de Brabanders terug in de wedstrijd lieten komen. “Ik ben ontevreden over het verschil tussen de eerste en de tweede helft”, aldus Pronk in de catacomben van Sportcomplex Zoudenbalch. “Je moet die goede lijn van de eerste helft kunnen doortrekken. Dat hebben we vandaag, maar enkele keren eerder dit seizoen ook al, niet gedaan.”

“Na die snelle 2-0 sloop de gemakzucht er misschien een beetje in”, vervolgt Pronk. “Maar dat ligt in deze fase van het seizoen, met nog maar twee competitiewedstrijden voor de boeg, bij een oefenwedstrijd zoals deze misschien ook wel een beetje op de loer. Het is hoe dan ook goed dat we nu weer twee keer om de punten spelen. En we moeten niet vergeten dat we al een aantal weken achter elkaar vrij aardig spelen”, besluit de oefenmeester.