Met 2-4 was Jong FC Utrecht vanavond (maandag) Jong FC Volendam de baas. In het KRAS Stadion zag trainer/coach Robin Pronk zijn ploeg bij vlagen uitstekend voetballen. FCUtrecht.nl sprak met de oefenmeester van het beloftenteam in de catacomben van het stadion in Volendam.

“Ja”, zegt trainer/coach Robin Pronk desgevraagd, “ik heb zeker genoten van het aanvalsspel dat de ploeg vandaag speelde. Maar dat gold niet voor het verdedigende spel dat we lieten zien.”

Na dik zeventig minuten, bij een 2-2 stand, bracht Pronk aanvaller Gyliano van Velzen als derde en laatste invaller voor verdediger Laurens van der Voort. Het roer ging daarmee om, daar in het KRAS Stadon. “Door die omzetting wonnen we de wedstrijd”, stelt Pronk. “En in de eindfase kregen we nog een aantal dotten van kansen. Toen hadden we zomaar kunnen uitlopen naar 2-6, 2-7.”

Zover kwam het niet; maar smaak van de 2-4 zege was desalniettemin een zoete. “Gyrano (Kerk, red.) maakte twee geweldige goals. De 0-2; goeie goal. De 2-3, die maakt hij dankzij een goede individuele actie. Die goal zorgde ervoor dat Jong FC Volendam, dat van 0-2 naar 2-2 was teruggekomen, knakte. Deze wedstrijd wilden we winnen. Dat is gelukt”, constateerde Pronk tevreden. “We hebben onze voorsprong op Jong FC Groningen uitgebouwd en ons doelsaldo verbeterd. Maandag is het zaak dat we het goed afsluiten, thuis tegen Jong PEC Zwolle.”