Jong FC Utrecht is kampioen van Divisie B. De beloftenploeg van FC Utrecht was vanavond (maandag) in een sfeervol Stadion Galgenwaard met 2-0 te sterk voor Jong PEC Zwolle. Het team van trainer/coach Robin Pronk besliste de kampioenspot al voor de rust door doelpunten van Hamza Boukhari en Gyrano Kerk.

‘Kampioenen, olé, olé’, klinkt het deze waterkoude maandagavond vanuit de Noordtribune van Stadion Galgenwaard. Honderden supporters van FC Utrecht nemen de moeite het talententeam vocaal te ondersteunen bij het nemen van de laatste horde in de kampioensrace en vieren na afloop van de pot samen met de spelers en stafleden het kampioenschap.

Dikverdiend
De titel, die is dikverdiend. Jong FC Utrecht wint negen van de twaalf partijen, speelt er twee gelijk en verliest er slechts één in Divisie B, waarin alleen Jong FC Groningen nog enigszins in het spoor van de Utrechters kan blijven. Ook in het duel met Jong PEC Zwolle is het team van oefenmeester Robin Pronk heer en meester. Gyrano Kerk beslist de wedstrijd al na een dik half uur, als hij de 2-0 tegen de touwen knalt. Een mooie treffer, die het laatste sprankje hoop op een goede uitslag bij de Zwollenaren weg lijkt te nemen.

Snelle voorsprong
Na een klein kwartier spelen bolt het net van Stadion Galgenwaard al. Hamza Boukhari is het eindstation van een fraaie aanval van Jong FC Utrecht, waarbij Gyliano van Velzen de assist voor zijn rekening neemt. Na een handige solo behoudt de linksbuiten het overzicht. Goalgetter Boukhari passeert de ervaren Kevin Begois van dichtbij: 1-0.

Niets te vrezen
Ook na de pauze heeft Jong FC Utrecht zo goed als niets van de Zwollenaren te vrezen. De kampioen van Divisie B houdt de Blauwvingers, op één uitbraak na waarbij keeper Menno Heus alert is, op gepaste afstand van het doel. En zingt na negentig minuten uit volle borst met de fans mee: ‘Kampioenen, olé, olé!’

Jong FC Utrecht – Jong PEC Zwolle 2-0 (2-0)
14. Hamza Boukhari 1-0
33. Gyrano Kerk 2-0

Gele kaarten: Jordy van der Winden (Jong FC Utrecht), Steven Fernandes Pereira, Aleksandar Bjelica en Rémon Kroes (allen Jong PEC Zwolle).

Toeschouwers: 800.

Scheidsrechter: Davy Otto.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Laurens van der Voort (79. Sten Vreekamp), Myenty Abena, Darren Rosheuvel, Jordy van der Winden; Nassir El Aissati, Sofyan Amrabat, Hamza Boukhari (72. Remco van Wingerden); Gyrano Kerk, Rodney Antwi, Gyliano van Velzen (66. Nick Hak).

Opstelling Jong PEC Zwolle:
Kevin Begois (46. Nick Borgman); Kingsley Ehizibue, Steven Fernandes Pereira, Aleksandar Bjelica, Karel IJzerman; Sheraldo Becker (64. Tom Heerkes), Rick Dekker (46. Jeroen Buitenhuis), Soufyan Moro; Rémon Kroes, Dimitrios Ferfellis.