Haller wint David di Tommaso Trofee

10 mei 2015
Fransman blijft Duplan en Ayoub nipt voor in door SupportersVereniging FC Utrecht georganiseerde verkiezing.

S├ębastien Haller heeft de David di Tommaso Trofee gewonnen. De aanvaller uit Frankrijk is door de supporters van FC Utrecht verkozen tot Speler van het Seizoen 2014/2015. Haller ontving de prijs vanmiddag (zondag) na afloop van het thuisduel met Excelsior uit handen van Audrey en Noah di Tommaso.

Op de website van SupportersVereniging FC Utrecht, dat jaarlijks de verkiezing organiseert, werd 22 procent van de stemmen uitgebracht op de clubtopscorer uit Frankrijk, die pas sinds de winterstop voor FC Utrecht uitkomt. Op de tweede plaats van de verkiezing eindigde Edouard Duplan, die 16 procent van de stemmen kreeg. Yassin Ayoub kreeg 14 procent van de stemmen; voldoende voor een derde plaats.

Publiekslieveling Haller kwam tijdens de winterstop op huurbasis over van AJ Auxerre. Onlangs lichtte FC Utrecht de optie tot koop op de Franse jeugdinternational, die zich tot 2019 aan FC Utrecht heeft verbonden.

Als winnaar van de David di Tommaso Trofee is Haller de opvolger van doelman Robbin Ruiter, die vorig seizoen met afstand de meeste stemmen ontving van de Utrechtse aanhang. Haller is de derde Fransman die de prijs in de wacht sleept. Edouard Duplan (2011/2012) en David di Tommaso (2004/2005) gingen hem voor.