In de laatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Groningen O19 ging het nergens meer om. De Groningers waren niet meer in te halen in de race voor de eerste plaats en de Utrechters zaten stevig in het zadel op plek 2. Dus, eigenlijk had het ook schriftelijk afgehandeld kunnen worden. Maar er moest uiteraard gewoon gespeeld worden. Dat gebeurde dan ook en het eindigde, onder leiding van de goed fluitende arbiter Genc uit Hoogezand (!), zoals het begon: 0-0. Toch zag het publiek vanmiddag zeker geen bloedeloos duel. Sterker nog, het was een aantrekkelijke pot voetbal om naar te kijken, tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. De thuisploeg had het initiatief in het eerste deel van de eerste helft. Veelvuldig werd via de zijkanten het Groningse doel opgezocht. Daarna namen de gasten het over en kon doelman Jordi Haneveld aan de bak. FC Groningen drong FC Utrecht terug op eigen helft en de thuisploeg had er moeite mee om daar onder uit te komen. Daarvoor was het spel te onrustig en duurde balbezit nooit echt lang genoeg. Er deden zich een aantal kansrijke situaties voor, voor beide doelen. Aan Utrechtse kant via de behendige Mitchell van Rooijen vanaf links, die zijn ploegmakkers, waaronder gelegenheidsaanvoerder Nick Hak, veelvuldig in goede positie bracht. En aan de andere kant o.a. dankzij FC Utrecht middenvelder Baran Karadag. Vlak voor rust stond hij "sur place" op de rand van het eigen strafschopgebied met de bal nog onder zich, waardoor de Groninger spits kon overnemen. Maar dat ging allemaal zo gehaast dat het in schoonheid strandde. Groningen kon er niet van profiteren en Karadag kwam met de schrik vrij.
In de tweede helft wisselde trainer Wijnands een aantal keren en dat bracht wat meer elan. Het zorgde bij vlagen zelfs voor hectische taferelen voor het Groningse doel, maar dat leverde geen doelpunten op. Ook niet aan de andere kant, waar Groningen, naast een aantal mogelijkheden, niet verder kwam dan een kopbal die over ging. De puntendeling was terecht. Of niet, Robert Wijnands? "Ik ben tevreden met deze wedstrijd, ben tevreden met het behaalde resultaat in deze poule en ik ben tevreden als ik zie dat we vandaag weerwerk hebben gegeven aan een sterke koploper met een aantal O17 spelers en zelfs met een paar O16 spelers. Het was een lang seizoen, waarin veel is gebeurd. We sluiten het vandaag af en starten 27 juni met de voorbereiding op de jaargang 2015/2016 in de Landelijke Eredivisie. Maar nu eerst lekker met vakantie!"

Spelers en staf van FC Utrecht O19 bedanken een ieder die de ploeg in het afgelopen seizoen heeft gesteund. Graag zien wij elkaar in de nieuwe jaargang gezond en wel weer terug. Allen een prettige vakantie gewenst!

FC Utrecht O19 - FC Groningen O19 0-0

FC Utrecht O19
Jordi Haneveld, Jimmy Spruit, Enrique Emerencia, Guido Janssen, Tim Brinkman, Baran Karadag, Zakaria el Bennay, Louk Dekkers (55. Junior van der Velden), Nick Hak, Odysseus Velanas (46. Jesse van Baal), Mitchell van Rooijen (85. Khalid Khajouli).


meer foto's op www.rij13sportfotografie.nl