FC Utrecht versterkt zich met zeven talenten

19 mei 2015
Bram van Eijk, Robin de Jong, Patrick Joosten, Sylla Sow, Sinan Keskin, Ali Ulusoy en Odysseus Velanas tekenen contract bij FC Utrecht.

Odysseus Velanas (16) heeft zijn eerste contract verdiend. De centrale middenvelder van FC Utrecht O17, die dit seizoen debuteerde in Oranje Onder 17 jaar, tekent een contract die hem tot de zomer van 2018 aan FC Utrecht verbindt.

Bram van Eijk
(18) is een linksbuiten die overkomt van Feyenoord. Hij voetbalde in het verleden ook voor onder meer het Rotterdamse Excelsior en is international van Oranje Onder 18. Van Eijk heeft voor twee seizoenen plus een optie voor een derde jaargang getekend bij FC Utrecht.

Van FC Twente wordt Robin de Jong (19) overgenomen. De linkervleugelverdediger, die ook links op het middenveld uit de voeten kan, maakte de afgelopen acht seizoenen deel uit van de jeugdopleiding van de club uit Enschede en heeft een contract voor twee jaargangen met een optie op een derde seizoen ondertekend.

Van NEC komen Patrick Joosten (19) en Sylla Sow (18) over. Rechtsbuiten Joosten is een jeugdproduct van de Nijmeegse club, die dit seizoen via NEC Onder 19 doorstootte naar het eerste elftal, waarvoor hij in drie competitiewedstrijden in actie kwam. Ook aanvaller Sow doorliep de jeugdopleiding van NEC. Hij speelde de voorbije jaargang voornamelijk in Jong NEC/FC Oss. Joosten en Sow hebben allebei voor twee seizoenen met een optie op een derde jaargang getekend bij FC Utrecht.

Ali Ulusoy (19) is een rechtervleugelverdediger. De jeugdinternational van Oranje Onder 17 verruilt Feyenoord voor FC Utrecht, waarvoor hij voor één seizoen met een optie op een tweede jaargang heeft getekend.

De 20-jarige middenvelder Sinan Keskin komt transfervrij over van Ajax. Zijn contract werd in Amsterdam niet verlengd. De jeugdinternational tekent bij FC Utrecht een contract voor één seizoen met een optie voor nog één seizoen.

Gedurende het seizoen verbonden al vier talentvolle jeugdspelers zich aan FC Utrecht. Aanvaller Nick Venema maakt na de zomer de stap van FC Utrecht O16 naar FC Utrecht O17 en de jeugdinternationals Giovanni Troupée en Thijmen Nijhuis verruilen de B-junioren voor FC Utrecht O19. Jelle de Lange, eveneens B-junior en jeugdinternational, krijgt tijdens de voorbereiding op de nieuwe jaargang de kans zich te bewijzen bij Jong FC Utrecht.