Dit weekend werd in Stadion Galgenwaard een bijzonder duel gespeeld: FC Batata – De Strijders. De twee supportersteams, die in juni de finale speelden van het ‘FC Utrecht 5e en 6e Generatie Voetbaltoernooi’, speelden een replay van de finale. Nu elf tegen elf, in plaats van zeven tegen zeven. FC Batata won wederom: 4-3.

Spannend, dat was het. Van een hoog niveau ook, zo beaamden diverse omstanders. Met veel passie werd gestreden om de winst. De Strijders leek af te stevenen op winst, nadat het op een comfortabele 0-2 voorsprong kwam. De gelegenheidsploeg met supporters uit Utrecht, IJsselstein en Houten moest echter alle zeilen bijzetten om de zege veilig te stellen. Dit mislukte, helaas voor hen. FC Batata, gevormd door jongens uit de Utrechtse wijk Overvecht, rechtte de rug en boog de achterstand om naar 4-3.

Na de toernooizege op Sportpark De Vryheit in Vleuten een jaar geleden, kroonde FC Batata zich dus wederom tot winnaar.