Voor Jong FC Utrecht begint vanavond (maandag) de slotfase van de competitie. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk neemt het tijdens de voorlaatste speelronde van de jaargang in het KRAS Stadion op tegen Jong FC Volendam. Het duel begint om 18.30 uur.

Van de laatste acht wedstrijden die Jong FC Utrecht speelde, waren er maar liefst zes vriendschappelijk. Des te fijner is het nu voor de beloftenploeg dat er bij de laatste twee partijen van de jaargang wél om de punten gespeeld wordt. Te beginnen met vanavond in Noord-Holland, waar de Utrechters tegen Jong FC Volendam gevoelsmatig wat recht te zetten hebben. Want de talenten van Het Andere Oranje klopten Jong FC Utrecht eerder dit seizoen op Sportcomplex Zoudenbalch.

Thuisnederlaag
Toen was het Bert Steltenpool, met afstand topscorer van Jong FC Volendam, die de Noord-Hollanders tijdens het eerste kwart van de partij een 0-2 voorsprong bezorgde. Ook Jong FC Utrecht’s Gyrano Kerk scoorde in het heenduel twee keer, maar voldoende voor een resultaat was het niet, aangezien namens de Volendammers ook Genridge Prijor die avond nog het net vond (2-3).

Jong FC Utrecht op pole position
Met nog twee speeldagen te gaan heeft Jong FC Utrecht de beste papieren in handen als het gaat om het veroveren van de titel in Divisie B. Daarin heeft de ploeg van oefenmeester Robin Pronk een voorsprong van drie punten op Jong FC Groningen, dat morgen pas in actie komt en dan hekkensluiter Jong De Graafschap treft.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd Jong FC Volendam – Jong FC Utrecht begint in het KRAS Stadion om 18.30 uur. Wie het duel wil volgen, maar niet in Volendam is, kan voor een live verslag terecht op Twitter: @fcutrechtmatch.