FC Utrecht O16 - FC Twente O16 4-3

De voorlaatste wedstrijd in de kampioenspoule thuis tegen FC Twente. Na de eerste wedstrijd uit waar FCU zich misschien zichzelf tekort deed met het aantal punten nu een verdiende winstpartij. FCU begon sterk aan de wedstrijd en al in de 7de minuut werd er door FCU gescoord. FCU bleef sterker en door goed druk te zetten kon FC Twente niet opbouwen en bleef het initiatief bij FCU.  In de 17de minuut kon FCU daardoor ook de 2-0 maken. Hierna liet FCU het spel iets meer aan FC Twente en konden zij eerder druk zetten. Dit resulteerde in de 2-1, tevens de ruststand.

In de 2de helft zette FC Twente gelijk druk en kon FCU niet het spel maken. FC Twente kreeg een aantal kansjes en in de 56ste minuut konden zij de gelijkmaker scoren. Vanaf de aftrap nam FCU gelijk het initiatief weer over en 2 minuten later kon er via een penalty de 3-2 worden gescoord. Hierna was het een op en neer gaande wedstrijd waar er vanuit beide teams met passie werd gestreden. FC Twente kwam weer op gelijke hoogte komen in de 74ste minuut. Direct vanaf de aftrap kwam FCU weer bij het doel van FC Twente en scoorde de 4-3. Dit was ook de eindstand. Door deze overwinning kan O16 in ieder geval terug kijken op een mooi en leerzaam seizoen waarbij zij hebben laten zien waar het team toe in staat is.

Dinsdag 28 april om 13.00 uur de laatste wedstrijd thuis tegen PSV.

Willem II O15 - FC Utrecht O15 2-2

FC Utrecht O15 was nog steeds in de race om het kampioenschap. Na een 1-0 in nederlaag in de beker en een 1-2 overwinning in de competitie tegen Willem II O15, wisten de jongens van FC Utrecht dat het vandaag een lastige wedstrijd zou worden. Wat een lastige wedstrijd beloofde te worden, werd uiteindelijk een wedstrijd waarin daadwerkelijk alles in zat. Binnen de eerste 10 minuten kreeg FC Utrecht al vier opgelegde kansen. Verschillende schoten eindigden op de kruising, werden tegengehouden door de keeper of verdwenen net niet achter de doelijn. Juist wanneer er niets aan de hand leek voor FC Utrecht, kwam de keeper net te laat uit zijn doel en haalde de aanvaller van Willem II neer. Een rode kaart volgde voor de keeper. Zo stond FC Utrecht na 15 minuten spelen opeens met 10 man op het veld. Ondanks dat FC Utrecht een mannetje minder op het veld had, kwam FC Utrecht toch op voorsprong. Een lange vrije trap naar voren viel precies goed en werd achter de Willem II keeper geschoten. Toch kwam Willem II voor rust nog langszij, uit een overtreding op de Willem II aanvaller volgde een strafschop die goed werd binnengeschoten.

De tweede helft ging het spektakelstuk gewoon verder. Er zat inzet, passie en strijd in de wedstrijd, er ging van alles mis, maar spannend was het wel. Willem II kwam weer op voorsprong middels een goede kopbal uit een vrije trap vanaf de zijkant. Op dit moment wist FC Utrecht dat het minimaal een punt moest halen, om nog in de race van het kampioenschap te blijven. Na een ''alles of niets''-poging kreeg FC Utrecht uiteindelijk vijf minuten voor tijd een penalty mee. De penalty werd goed ingeschoten, waardoor FC Utrecht weer terug kwam op een 2-2 gelijke stand. FC Utrecht pakte een verdiend punt en had er zelfs meer kunnen uithalen, door beter om te gaan met alle kansen die gecreëerd waren. Bij winst a.s. dinsdag 28-04 op AZ-thuis en winst 09-05 bij Ajax-uit, kan FC Utrecht alsnog het kampioenschap behalen.

FC Utrecht O10 - PSV O10

Er zijn van die dagen dat een een telraam of een basketbal scorebord nodig is om de eindstand te bepalen en dat was vandaag zeker handig geweest. In een enerverende wedstrijd streden FC Utrecht en PSV voor een goed resultaat. Een Twingame wedstrijd bestaat uit 4 x een kwartier op 2 veldjes tegelijk spelen. Vandaag was er voor de toeschouwers een overvloed aan goed voetbal te zien, maar ook periodes waarin beide teams het even lieten lopen. De eerste 2 kwartier leverden op de 2 veldjes gelijkwaardige potjes op met goed en mooi voetbal en na een half uur spelen koesterde FC Utrecht een kleine voorsprong.

Het derde kwartier gaf een heel ander spelbeeld, PSV zette op beide veldjes gelijk veel druk en begon met een knappe inhaalrace. Na een kwartier leek het of ze FC Utrecht murw hadden gespeeld.
Een flinke peptalk, de taken nog een keer goed uitgelegd en het laatste kwartier kon van start. En wat PSV in het derde kwartier liet zien, deden wij nu ook direct vanaf het eerste fluitsignaal. Met een indrukwekkende werklust en de wil om te winnen werd tot de laatste seconde gestreden en er flink op los gescoord. De eindstand gaf het kleinst mogelijke verschil in ons voordeel te zien. Het is mooi om te zien dat niet alleen de technische vaardigheden zo vooruit zijn gegaan dit seizoen, maar ook dat het met de wedstrijdmentaliteit goed zit.

Eindstand 29-28.