FC Utrecht’s Forza Tour streek deze week neer bij SO Soest, de club die in 1926 werd opgericht. Op het sportpark Bosstraat Oost trapten Gévero Markiet en Jordy van der Winden een balletje met 90 kids.

Gévero Markiet en Jordy van der Winden arriveerden halverwege de middag bij de grootste club van Soest. 90 kinderen uit de E-jeugd leerden ondertussen nieuwe vaardigheden. Er waren trainers meegekomen van FC Utrecht om de fijne kneepjes aan de kids bij te brengen. Langs de lijn leefden de ouders fanatiek mee. "Oeh, hij scoort al voor de tweede keer", zei één van de moeders. "Misschien wordt hij vandaag wel ontdekt!" Aan de inzet kon het niet liggen; de kinderen deden hun uiterste best.

SO Soest is één van de amateurverenigingen die is aangesloten bij RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland. De Forza Tour bestaat uit clinics techniektraining, partijvormen en het Forza Respect-programma. Daarin komen verschillende aspecten aan de orde over de omgang van spelers onderling. In dit onderdeel staan sportiviteit en respect centraal.

Na de clinics was het tijd voor de persconferentie. Tijdens dat onderdeel beantwoordden Markiet Van der Winden vragen van de kids, om vervolgens handtekeningen aan ze uit te delen en met ze op de foto te gaan.

Het verdere programma van de Forza Tour van dit voorjaar is als volgt:
Woensdag 29 april, Zeist: Jonathan
Woensdag 20 mei, Utrecht: USV Elinkwijk