Jong FC Utrecht kon het vanavond (dinsdag) niet bolwerken in de vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Jong sc Heerenveen. De beloftenploeg uit Utrecht verloor met 6-1. FCUtrecht.nl sprak over het duel met trainer/coach Robin Pronk in de catacomben van Sportpark Skoatterwald.

“Het beeld van de tweede helft”, legt Pronk maar direct de vinger op de zere plek in Friesland, “was dat we aan alle kanten werden weggeblazen door Jong sc Heerenveen. Ik heb het team dit seizoen nog niet zo uit elkaar zien vallen als deze avond. Gebeurt je dat tegen een prima ploeg zoals die van onze tegenstander, ja, dan word je overlopen”, was de oefenmeester realistisch.

En toch. Met hetgeen Jong FC Utrecht voetballend liet zien tijdens de eerste helft, was weinig mis. “Het klinkt misschien gek om te zeggen nadat je met 6-1 hebt verloren, maar de eerste helft was niet onaardig van onze kant”, aldus Pronk. “Voorin dwongen we toen desalniettemin te weinig af en de goals gaven we zelf wel erg gemakkelijk weg.”

Op naar Jong De Graafschap-uit; dat is nu het credo voor de beloftenploeg van FC Utrecht. Die, na vier achtereenvolgende oefenpartijen, in Doetinchem eindelijk weer om de punten mag gaan strijden. “Een maand lang midden in het seizoen alleen maar oefenwedstrijden spelen, is niet ideaal”, vertelde Pronk. “We speelden tegen goede tegenstanders, ook vanavond weer. Prima wedstrijden. Maar als je om de punten speelt, is het toch anders.”