Jong FC Utrecht neemt ook Dordtse horde

20 april 2015
Beloftenploeg doet goede zaken in titelrace door Jong FC Dordrecht te kloppen (2-0).

Jong FC Utrecht heeft opnieuw afstand genomen van Jong FC Groningen/Cambuur. De Utrechters waren vanavond (maandag), tijdens de speelronde waarin de Groningers niet in actie kwamen, met 2-0 te sterk voor Jong FC Dordrecht.

Blijdschap; ja, natuurlijk. Die is er als Jong FC Utrecht twintig minuten voor tijd de 2-0 scoort tegen Jong FC Dordrecht. Maar er is toch ook zeker zoveel opluchting voel- en zichtbaar, op het moment dat Hamza Boukhari van dichtbij een voorzet van Gyliano van Velzen tot doelpunt promoveert. ‘In the pocket!’, spat bijkans van de Utrechtse gelaten af.

Swingen
Dat het tot halverwege de tweede helft duurt voordat dat gevoel zich van velen meester maakt, heeft Jong FC Utrecht volledig aan zichzelf te wijten. De ploeg swingt in de eerste helft en laat de tegenstander uit Dordrecht, nochtans de nummer drie van het klassement, alle hoeken van het veld van Sportcomplex Zoudenbalch zien. Links en rechts zien de Dordtenaren de Utrechtse aanvallers aan zich voorbij gaan. Dan weer Rodney Antwi, dan weer Van Velzen, dan weer Kerk.

Powerplay met te laag rendement
De powerplay van Jong FC Utrecht resulteert in een kansenregen, maar de goaltune wordt maar één keer gedraaid voor de rust. En daarvoor is nota bene de hulp van Jong FC Dordrecht-aanvaller Anthony Biekman nodig, die een bal in zijn eigen doel kopt (1-0). Al die andere Utrechtse aanvallen stranden in schoonheid, in het vangnet of - in de meeste gevallen - op de vuisten van doelman Brian Meulmeester, die de ene na de andere beloftenspeler uit de Domstad van scoren weerhoudt.

Poorten gesloten
Het scheelt na de pauze maar weinig, of Jong FC Utrecht wordt op de vingers getikt voor het missen van al die kansen. Het team uit Dordrecht zet, mede ingegeven door een handige omzetting, in de tweede helft steeds meer druk op de laatste linie van de Utrechters, die er met pijn en moeite in slagen de poort gesloten te houden en vervolgens via Boukhari de driepunter veiligstellen.

Steviger aan kop
Jong FC Utrecht gaat, met nog twee speeldagen te gaan, aan de leiding van Divisie B. Het team van trainer/coach Robin Pronk heeft drie punten meer dan achtervolger Jong FC Groningen/Cambuur en is door de andere ploegen al niet meer bij te halen.

Jong FC Utrecht - Jong FC Dordrecht 2-0 (1-0)
8. Anthony Biekman (eigen doelpunt) 1-0
71. Hamza Boukhari 2-0

Toeschouwers: 350.

Scheidsrechter: Karel van den Heuvel.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Laurens van der Voort (60. Jordy van der Winden), Myenty Abena, Darren Rosheuvel, Yannick Cortie; Nassir El Aissati, Sofyan Amrabat, Hamza Boukhari; Gyrano Kerk, Rodney Antwi (60. Erwin de Groot), Gyliano van Velzen (81. Nick Hak).

Opstelling Jong FC Dordrecht:
Brian Meulmeester; Sai van Wermeskerken (80. Ryan Korporaal), Michael Bommeleijn - Van Haaren (46. Tom van der Linden), Tarik Yekhlef, Diego Staas (76. Siebren Hoekstra); Gino Boers, Ibrahim Touré, Adnan Alisic; Noel Goossens, Anthony Biekman, Mailson Lima Duarte Lopes.