FC Utrecht O15 heeft een fantastische stap gedaan richting het kampioenschap in de Eredivisie C-Jeugd. In een fantastische wedstrijd heeft FC Utrecht met 2-1 gewonnen van AZ O15. Na 20 minuten kwam FC Utrecht op een verdiende 1-0 voorsprong. De bal werd goed verlengd en na een goede actie om de keeper heen kon de 1-0 binnen getikt worden. Beide ploegen kregen genoeg kansen, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

De tweede helft kwam AZ al na 8 minuten op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de zijkant ging over de keeper van FC Utrecht heen en viel via de binnenkant van de paal binnen. AZ drong aan en de ruimtes tussen de linies werden steeds groter. FC Utrecht zette alles op alles en via een klutsbal en een schitterende actie viel de 2-1 binnen. Het voetbal werd hierna een stuk minder, maar FC Utrecht hield stand en leverde hiermee een fantastische prestatie.

Met nog één wedstrijd te gaan staat FC Utrecht nu 3 punten voor op Ajax O15, Ajax heeft echter nog twee inhaalwedstrijden te spelen. FC Utrecht en Ajax treffen elkaar de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, 9 mei in Amsterdam. Wanneer Ajax nog punten laat liggen in één van de twee wedstrijden, is een overwinning genoeg voor het kampioenschap. Wint Ajax beide wedstrijden, heeft FC Utrecht een overwinning nodig om een beslissingswedstrijd af te dwingen.