FC Utrecht en hummel zetten succesvolle samenwerking voort

05 april 2015
Nieuwe overeenkomst vandaag (zondag) ondertekend in Stadion Galgenwaard.

De kenmerkende chevrons van teamwearspecialist hummel blijven de komende vier jaar de tenues van FC Utrecht sieren. Op 5 april tekenden de partners voor de verlenging van de bestaande sponsorovereenkomst.

De samenwerking tussen de Eredivisieclub en hummel is in 2012 gestart en het enthousiasme van beide partijen is nu vertaald in een contractverlenging. Wilco van Schaik, Algemeen Directeur van FC Utrecht, sprak zijn vertrouwen uit in een langdurige samenwerking met Deventrade, dat naast hummel ook merken als Derbystar en Stanno voert: "Wij zijn heel tevreden met deze partner voor onze kleding en zijn ervan overtuigd dat we elkaars krachten versterken. We verheugen ons erop dit positieve effect de komende jaren voort te zetten."

Ook Arnold de Bruin, algemeen directeur van Deventrade, is blij met de verlenging van de overeenkomst. "FC Utrecht is een professionele en stabiele partner in de Nederlandse Eredivisie. Het klikte vanaf het eerste moment en onze kernwaarden en ambities liggen dicht bij elkaar. In de toekomst willen we dit graag samen blijven uitbouwen."

De tenues
De hummel-tenues van FC Utrecht bevatten behalve de kenmerkende chevrons ook diverse details die de shirts zo uniek en vertrouwd maken. Op de borst pronkt de Domtoren, op de buik zijn met een speciale reliëftechniek de letters FCU geponst. De shirts bevatten het karakteristieke diagonale stadslogo van Utrecht en in de nek een subtiele verwijzing naar de drie clubs waar FC Utrecht in 1970 uit ontstond. Als kledingsponsor van FC Utrecht heeft hummel naast wedstrijdshirts, shorts en kousen ook een complete trainingscollectie uitgebracht. 

Over hummel
Met een vliegende start in 1923, toen hummel een van de eerste voetbalschoenen ontwikkelde, is het sportmerk hummel gevestigd. Door de eerste sponsorcontracten met grote handbal- en voetbalclubs in de jaren ‘60 groeide het merk uit tot een bekendheid in de sportwereld. Tot op de dag van vandaag is het een geliefd merk onder vele sporters. Behalve voetballers vinden ook indoor-teamsporters en individuele sporters van elk niveau hun kleding bij hummel.

In Nederland is hummel al vele jaren marktleider op het gebied van teamwear. Het merk is goed vertegenwoordigd in de eredivisie, de Jupiler league en amateurvoetbal, maar ook in sporten als handbal en volleybal. Bij hummel teamwear draait alles om goede kwaliteit en een toegankelijke prijs. Teamkleding is beschikbaar in vele kleuren en modellen, waardoor vrijwel iedere vereniging uit de uitgebreide standaardcollectie een tenue in de clubkleuren kan samenstellen.