Aankomende woensdag (morgen) is het zover: de stedelijke finales van het KNVB schoolvoetbaltoernooi worden gespeeld bij DESTO! FC Utrecht zal gedurende de gehele dag aanwezig zijn bij dit voetbalspektakel. Het belooft een mooie dag te worden met prachtig weer en hopelijk net zo prachtige wedstrijden.

Tussen de partijtjes door is het mogelijk om je trucjes te laten zien bij het FC Utrecht Pannaveld of je schotkracht bij de Snelheidsmeter eens te meten. Hoe hard kun jij schieten? Daarnaast is onze Tiger en Tiger Girl aanwezig om jullie aan te moedigen tijdens deze spannende wedstrijden.

Aan de finales bij DESTO zullen in totaal de 40 beste teams uit heel Utrecht meedoen. Deze teams bestaan uit meer dan 500 kinderen van 30 verschillende basisscholen uit de gemeente Utrecht. Onderling wordt er gespeeld in vier verschillende categorieën in de strijd om twee belangrijke titels. (jongens 5,6 & 7,8 – meisjes 5,6 & 7,8).

Aan het einde van de dag kan per categorie één team zichzelf winnaar van de stedelijke finale van het KNVB schoolvoetbaltoernooi 2015 noemen! Als beloning voor het behalen van deze mooie titel, krijgt de hele klas van FC Utrecht een rondleiding door Stadion Galgenwaard.

Tegelijkertijd wordt er door alle deelnemende teams gestreden om een andere ontzettend belangrijke titel. De teams die deze titel behalen mogen zichzelf winnaar van de Fair-Play/Vreedzame Cup 2015 noemen. FC Utrecht ondersteunt dit initiatief  door de winnaars van de Fair-Play cup met de gehele klas uit te nodigen bij de wedstrijd FC Utrecht – Excelsior Rotterdam!

“Het KNVB schoolvoetbaltoernooi zorgt ervoor dat er in Utrecht jaarlijks bijna 5.000 kinderen meedoen aan voetbal”, zegt Niek Amelink, Coördinator Maatschappelijk van FC Utrecht. “Het toernooi brengt ontzettend veel kinderen in beweging en fair play is tijdens het schoolvoetbal enorm belangrijk. Ook FC Utrecht hecht veel waarde aan gezondheid en fair play, om deze reden ondersteunen wij het schoolvoetbal.”