Eén van de pijlers van FC Utrecht Business is om mensen te verrassen, niet alleen op wedstrijddagen, maar ook tijdens de evenementen die zij organiseert. Zo ook bij de Directors Day van afgelopen woensdag in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Vele gasten hebben het museum wel eens bezocht om de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen te ervaren, maar de manier waarop zij het tijdens Directors Day beleefden, was totaal anders.

Nadat de leden welkom werden geheten in de theaterzaal van Het Spoorwegmuseum door Arnaud Miltenburg, Head of Sales van FC Utrecht, kwam Joost Rigter het podium op. Rigter groeide op als een actieve en levenslustige jongen met een grote voorliefde voor tennis. Totdat hij op zijn 26e te horen kreeg dat hij een progressieve oogziekte had. Door deze constatering is het leven van Rigter 180 graden gedraaid. Met een zicht van nog maar enkele procenten vertelde Rigter de leden van de FC Utrecht Business Club wat voor hem de verandering in zijn leven is geweest in het blind zijn. Na zijn aangrijpende verhaal liet hij de aanwezige gasten zelf ervaren hoe het is om blind te zijn. "Confronterend", aldus Theo Brack, Sales Supervisor Document Solutions bij Sharp. "Het feit dat je door middel van een blinddoek ervaart hoe het is om als blind persoon de controle te verliezen over de omgeving is heel indrukwekkend."

Een spreker die op een andere manier dan Joost Rigter indruk op het publiek maakte was Gert Jakobs. Deze ex-wielrenner, die vijf maal deelnam aan de Tour de France, haalde met een aantal prachtige anekdotes het gevoel van deze wielerronde naar boven. In een prachtige setting met grote ronde tafels tussen de historische treinen vertelde de Tukker over zijn verleden als wielrenner. Jakobs diende jarenlang als meesterknecht voor de sprinter Jean-Paul van Poppel. Met vele wielerliefhebbers in de zaal maakte het verhaal van de energieke Jakobs veel los bij de leden.

Met de speciale tentoonstelling van de Tour de France in Het Spoorwegmuseum wordt er al door velen toegeleefd naar 4 juli: de Grand Départ in Utrecht. Ook Jakobs kijkt al uit naar dit historische evenement: "De grootste wielerronde van de wereld, met het beste deelnemersveld en met een prachtig parcours, dwars door de historische binnenstad van Utrecht, maken we maar één keer mee."

Geïnspireerd door de verhalen van Joost Rigter en Gert Jakobs, en met een afsluitend woord van Wilco van Schaik, Algemeen Directeur van FC Utrecht, verlieten de businessclubleden het museum. De Directors Day heeft, in samenwerking met Maison van den Boer en Het Spoorwegmuseum een verrassende indruk achtergelaten.