Tegen Brabant United spelen ligt de ploeg van Robert Wijnands niet zo. De Brabanders spelen een soort voetbal, waar je als het ware mee om moet kunnen gaan. Zowel in de thuiseditie als in die van vandaag ging dat moeizaam. Het was continue oppassen dat er toch niet in het mes werd gelopen. Dat er na 90+5 minuten uiteindelijk 0-1 op het wedstrijdformulier kwam te staan, deed velen opgelucht ademhalen. De ploeg reisde met een aantal kersverse kampioenen af naar Waalwijk, waar in het Mandemaker Stadion werd gespeeld. FC Utrecht O17 werd afgelopen dinsdag immers landskampioen en de personele bezetting bij O19 kon wel wat aanvulling gebruiken. "We hebben in deze fase van de competitie iedereen keihard nodig", aldus trainer/coach Robert Wijnands. Na een kwartier spelen kon er nog niet al te veel genoteerd worden over het vertoonde spel. Er werd snel balverlies geleden doordat het allemaal veel te onzuiver, veel te onrustig aan de bal was. En voorin kwamen de Utrechters er nauwelijks aan te pas. Datzelfde was de conclusie bij het rustsignaal. Te vaak was het te afwachtend, wel happen, maar niet dóórbijten zogezegd. Dat moest in de tweede helft toch echt anders, kon op de bank worden beluisterd.
Met een verse kracht voorin (Zakaria el Bennay kwam er in voor Virgil Smith) ging de tweede helft van start. En al snel kreeg de invaller een grote kans. Maar tot succes leidde het niet. Betrekkelijk snel verviel de ploeg weer terug in de spel van de eerste helft, met dit verschil dat er desondanks wel beter gevoetbald werd. Met zo'n 10 minuten na de thee een uitstekende combinatie waarvan Nick Hak het eindpunt was. Hij scoorde uiterst beheerst een goede goal, ware het niet dat, niet voor de eerste keer deze middag, er onterecht werd afgevlagd wegens buitenspel. Maar de Utrechtse ploeg kreeg na een kwartier spelen in de tweede helft eindelijk tóch loon naar werken. Zakaria el Bennay werd op links in de diepte weggestuurd en weer ging de vlag omhoog. Alleen negeerde scheidsrechter Masman deze keer het vlagsignaal. Terecht, want er was ook nu geen sprake van buitenspel. Toen er vervolgens een overtreding werd gemaakt in het strafschopgebied restte hem maar één beslissing: penalty! Ja, en die moet er dan nog wel in. Daar zorgde Karim Loukili voor. Weliswaar in tweeën, maar dat mocht de pret niet drukken. Hij zette zijn ploeg op een verdiende voorsprong. Vijf minuten later had Menno Bark de beslissing op zijn schoen. Hij was vanaf rechts op snelheid aan zijn directe bewaker ontsnapt en drukte af. Jammer genoeg spatte zijn vlammend schot uiteen op de lat. Wat daarna volgde was een zenuwslopende eindfase. Want Brabant United gooide nu alles op alles om de aansluiting te forceren. Ze pompten elke bal door het midden naar voren, gingen daar het gevecht aan en dat had best wat hachelijke momenten voor de gasten tot gevolg. Dus echt gerust was de Utrechtse bank er nog niet op. Toen de leidsman na ruim 95 minuten voetbal afblies was er opluchting. Drie belangrijke punten binnen en gunstige uitslagen op de andere velden.
Een tevreden Robert Wijnands stapte in de bus naar Utrecht. "Ik heb een wat matige eerste helft en een betere tweede gezien. Over het geheel hadden wij niet de macht om ons eigen spel te spelen tegen het opportunistische spel van Brabant United. Wij gingen te vaak en teveel mee in hun speelstijl en tempo. Maar het doet goed om te zien dat de ploeg ruim een half uur in staat is geweest om de weerstand te bieden die nodig was om de voorsprong te verdedigen. En daarmee de drie punten veilig te stellen".
Aanstaande donderdag, 30 april, speelt FC Utrecht O19 de volgende competitiewedstrijd. Thuis wordt dan Roda JC O19 ontvangen. De wedstrijd begint om 17.00 uur.
Brabant United O19-FC Utrecht O19 0-1
60. 0-1 Karim Loukili (pen.)
FC Utrecht O19
Bob van der Hoek, Jimmy Spruit (64. Giovanni Troupee), Sten Vreekamp (72. Enrique Emerencia), Jelle de Lange, Tim Brinkman, Karim Loukili (74. Guido Janssen), 
Menno Bark, Tijn Wicherink, Nick Hak, Odysseus Velanas (60. Louk Dekkers), Virgil Smith (46. Zakaria el Bennay).