Shirtveiling levert 4.100 euro op

09 maart 2015
Tricots FC Utrecht onder de hamer ten behoeve van realisatie kindersportcentrum in WKZ.

De vier FC Utrecht-shirts die na afloop van de met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen AZ werden geveild in Stadion Galgenwaard, brachten in totaal 4.100 euro op. Dat geld wordt gebruikt voor de realisatie van een kindersportcentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De veiling maakte deel uit van de grootscheepse ‘Wij kleuren geel’-campagne, die door Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis en Jeugdsportfonds is gestart.

Na afloop van het spectaculaire duel met AZ, dat werd bezocht door kinderen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis die in de skyboxen van leden van de Businessclub van FC Utrecht mochten vertoeven, gingen de shirts van Robbin Ruiter, Ramon Leeuwin, Edouard Duplan en Yassin Ayoub onder de hamer.

Het tricot van Ruiter leverde 650 euro op voor het goede doel. Dat van Leeuwin werd voor 400 euro gekocht. Datzelfde bedrag leverde een eerder door Ayoub gedragen tenue op. Het shirt waarmee de middenvelder speelde tegen AZ werd ook nog verkocht en ging voor maar liefst 1.600 euro onder de hamer. Het tricot waarin Duplan de achtste en laatste goal van de partij maakte, bracht 1.050 euro op voor het goede doel.

FC Utrecht, het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Jeugdsportfonds bedanken iedereen die de campagne ‘Wij kleuren geel’ heeft gesteund en in het bijzonder de kopers van de shirts: Godert van Heyst, Brenda de Kroon, Rob Willekes, Vincent Nieuwenhuijzen en Marcel de Korte.