Mooie doelpunten, goed opgezette aanvallen en een ruime overwinning. Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht was tevreden over wat zijn ploeg had laten zien in de oefenpartij tegen USV Hercules, die met 1-4 werd gewonnen. FCUtrecht.nl zocht de oefenmeester in de catacomben van Sportpark Voordorp op.

“We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld”, steekt trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht de loftrompet. “Dit is zoals we het willen. Hoog tempo, de bal ging goed rond, inspelen, indribbelen. Prima. En we maakten een paar knappe goals. Ik ben tevreden over de hele aanpak van vanavond. Tot en met het einde speelden we bovendien goed geconcentreerd.”

Oplossing
Toch was de start er één die even de wenkbrauwen deed fronsen. Na vier minuten kwam Topklasser USV Hercules, via een prachtige goal van Okan Ozcelik, op voorsprong. “Een aardige goal, ja”, zegt Pronk. “Maar ik schrok daar niet van. Op dat moment weet je gewoon dat je met een oplossing moet komen als ploeg.”

Kansen voor B-junioren
En die oplossing vond Jong FC Utrecht, dat bij rust al met 1-3 leidde. Na de pauze waren er persoonlijke hoogtepunten voor onder anderen de B-junioren Junior van der Velden en Odysseus Velanas, die speeltijd kregen in de beloftenploeg. “Het beleid is dat we kansen geven aan de jeugd, daar waar mogelijk. Nu kwam dit zo uit. De B-jeugd had dit weekend niet gespeeld, de A-junioren wél. We hebben een aardige lichting bij de Onder 17, waarvan nu bijvoorbeeld ook drie spelers (Thijmen Nijhuis, Jelle de Lange en Giovanni Troupée, red) met de nationale ploeg op pad zijn. Dus kozen we ervoor twee B-junioren de kans te geven.”

Abena weer inzetbaar
Ook voor Myenty Abena was er een persoonlijk succesje. De centrale verdediger maakte voor het eerst sinds maanden weer speelminuten. Hij moest enige tijd geblesseerd toekijken. “Hij lag er lang uit”, weet Pronk. “Al enige tijd trainde hij weer mee, maar nu heeft hij dus ook wedstrijdminuten kunnen maken. Het is voor hem ideaal dat de competitie voor ons nu even stilligt en dat we komende week weer twee oefenwedstrijden spelen. Zo kunnen we het voor Myenty langzaam opbouwen. Het is fijn dat hij weer heeft kunnen aansluiten.”