Aanvaller Issa Kallon en middenvelder Sofyan Amrabat van FC Utrecht hadden interlandverplichtingen vandaag (zaterdag). Kallon kwam in actie met Oranje Onder 19, terwijl Amrabat bij de nationale ploeg van Marokko op de bank bleef.

Startte FC Utrecht’s flankspits Issa Kallon afgelopen donderdag nog in de basis in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Servië Onder 19, in het tweede pouleduel van Oranje Onder 19 begon de aanvaller als reservespeler. De Nederlandse talenten keken na 51 minuten tegen een 0-1 achterstand aan tegen Noorwegen Onder 19, dat via Bodo/Glimt-middenvelder Morten Konradsen de leiding nam.

Na een uur spelen kwam Kallon als vervanger van FC Twente’s Bilal Ould-Chikh in de ploeg en in de dertig minuten waarin de vleugelspeler van FC Utrecht meedeed, wisten de Nederlanders de achterstand weg te werken. Een doelpunt van Ajacied Riechedly Bazoer bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 1-1, waardoor Oranje Onder 19 na twee speeldagen aan kop gaat in de Eliteronde. Die Eliteronde is van het grootst mogelijke belang, want voor de poulewinnaar wacht deelname aan het Europees kampioenschap. Dinsdag is het aan Kallon en zijn ploegmakkers zaak dat EK-ticket veilig te stellen. Dan wacht de laatste groepswedstrijd; een duel met Zwitserland Onder 19. Die ploeg verloor zijn eerste twee groepswedstrijden. Oranje Onder 19 - Zwitserland Onder 19 begint dinsdag in Harkema om 19.00 uur.

Middenvelder Sofyan Amrabat van FC Utrecht heeft niet zijn debuut gemaakt in de nationale ploeg van Marokko. De jongeling maakte deel uit van de wedstrijdselectie en zat op de reservebank, maar kreeg in Agadir geen speelminuten in de oefeninterland tegen Uruguay, die door de Zuid-Amerikanen met 0-1 werd gewonnen.

Morgen (zondag) speelt Oranje Onder 18 in Rijnsburg tegen Bulgarije Onder 18. Bij die wedstrijd, die om 15.00 uur begint, komt mogelijk FC Utrecht’s talent Tim Brinkman in actie.