De beloftenploeg van FC Utrecht speelt vanmiddag (maandag) een oefenwedstrijd. Op Sportcomplex Zoudenbalch ontvangt het team van trainer/coach Robin Pronk een combinatie-elftal van Excelsior Rotterdam. Er wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Jong FC Utrecht speelt dezer dagen diverse oefenduels, om zo wedstrijdritme te behouden in een fase waarin de competitie even stilligt. Zo sparden de Utrechtse talenten afgelopen week met het vlaggenschip van stadsgenoot USV Hercules. Op het terrein van de Topklasser won het beloftenteam van FC Utrecht die vriendschappelijke pot met 1-4.

Rentree Abena
In de wedstrijd tegen USV Hercules maakte centrale verdediger Myenty Abena zijn rentree voor Jong FC Utrecht, na enkele maanden van absentie wegens blessureleed. Daarnaast was er in het treffen met de Topklasser voor het eerst speeltijd in de beloftenploeg voor de B-junioren Junior van der Velden en Odysseus Velanas.

Koploper Divisie B
Abena, en zijn teamgenoten, kunnen tijdens de oefenduels van deze week – donderdag volgt er nog een vriendschappelijk treffen in Eindhoven tegen de plaatselijke FC – hun spel verder perfectioneren, om zo sterk mogelijk de slotfase van het seizoen in te gaan. De ploeg van Pronk speelt nog vier competitiewedstrijden (thuis tegen Jong FC Dordrecht en Jong PEC Zwolle, uit tegen Jong De Graafschap en Jong FC Volendam) en gaat de eindfase van de jaargang in als koploper van Divisie B.

Gratis entree, live verslag
De oefenwedstrijd Jong FC Utrecht – Excelsior Rotterdam begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 14.00 uur en de entree is gratis. Niet langs de lijn, maar toch benieuwd naar de ontwikkelingen bij de vriendschappelijke wedstrijd? Live verslag wordt gedaan via Twitter: @fcutrechtmatch