Het beloftenteam van FC Utrecht speelt vanmiddag (donderdag) een vriendschappelijke wedstrijd tegen het eerste elftal van FC Eindhoven. In de Lichtstad wordt in het Jan Louwers Stadion om 14.00 uur afgetrapt.

Jong FC Utrecht speelde eerder deze week, op maandagmiddag, ook al een oefenduel. Toen was het eerste elftal van Eredivisionist Excelsior Rotterdam de tegenstander. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk speelde een goede pot, maar verzuimde de Kralingers op een flinke achterstand te zetten. Een minuut voor tijd kregen de Utrechters, die via Rodney Antwi op voorsprong waren gekomen, de gelijkmaker tegen: 1-1.

Eerder dit seizoen winst
FC Eindhoven fungeerde eerder dit seizoen al eens als sparringspartner van de Utrechtse talentenformatie. Toen, op 9 oktober van het afgelopen kalenderjaar, waren de beloften uit de Domstad met 1-0 te sterk voor de Eindhovenaren, die door een goal van Hamza Boukhari met lege handen terug naar Noord-Brabant reisden.

FC Eindhoven sterk; zeker thuis
Maar thuis of uit tegen FC Eindhoven spelen, dat is nogal een verschil. Althans, dat blijkt uit de statistieken van dit seizoen. De Eindhovenaren staan in de Jupiler League op de tweede plaats en wonnen veertien van de zestien thuiswedstrijden die ze speelden. Op vreemde bodem werden slechts zes van de vijftien gespeelde partijen in winst omgezet. Kortom: een mooie uitdaging gloort voor Jong FC Utrecht aan de Brabantse horizon. Van goeden huize moeten de talenten komen om het kunstje dat zij in Utrecht tegen de Eindhovenaren flikten te herhalen op het kunstgrasveld aan de Aalsterweg.

Live verslag via Twitter
De oefenwedstrijd FC Eindhoven – Jong FC Utrecht begint vanmiddag (donderdag) in het Jan Louwers Stadion om 14.00 uur. Niet langs de lijn, maar toch geïnteresseerd in het verloop van de wedstrijd? Vanuit Eindhoven doet FC Utrecht via Twitter (@fcutrechtmatch) live verslag van de partij.