FC Utrecht heeft de opties in de aflopende contracten van Sean Klaiber, Gyrano Kerk en Nassir El Aissati gelicht. Voor het drietal geldt dat zij daardoor nog tot medio 2016 onder contract staan bij de Eredivisionist uit Utrecht.

De aflopende verbintenissen met Tommy Oar, Jeroen Verhoeven en Michael Zullo zijn formeel opgezegd door FC Utrecht, dat met laatstgenoemde in een later stadium nog wel in gesprek gaat over de toekomst. FC Utrecht gaat daarnaast met Edouard Duplan in gesprek om zijn aflopende verbintenis te verlengen.

De opties in de aflopende contracten van de selectiespelers Kai Heerings, Elroy Pappot en Kenny Teijsse worden door FC Utrecht niet gelicht. Datzelfde geldt voor de opties in de aflopende verbintenissen van de Jong FC Utrecht-voetballers Mike Havekotte, Remco van Wingerden, Jordy van der Winden, Laurens van der Voort, Yemaro Hoogdorp, Darren Rosheuvel en Myenty Abena. Met Abena en Rosheuvel is de club nog wel in gesprek over de toekomst.

De koopoptie die FC Utrecht heeft op de van Standard Luik gehuurde Danny Verbeek wordt niet gelicht. FC Utrecht heeft bovendien opties tot koop op de huurlingen Sébastien Haller en Timo Letschert. Over het al dan niet lichten daarvan wordt op een later moment een besluit genomen.

In de collectieve arbeidsovereenkomsten van betaaldvoetballers is opgenomen dat verlengde arbeidscontracten voor bepaalde tijd die aflopen, vóór 1 april formeel opgezegd moeten worden, om te voorkomen dat een contract onder dezelfde voorwaarden automatisch met een jaar verlengd wordt.