De Lange, Nijhuis en Troupée in Oranje Onder 17

03 maart 2015
Op stand-by lijst staan nog eens drie FC Utrecht-talenten: Dekkers, Van Rooijen en Velanas.

De FC Utrecht O17-talenten Thijmen Nijhuis, Jelle de Lange en Giovanni Troupée zijn geselecteerd voor Oranje Onder 17. Op de stand-by lijst van het team van bondscoach Maarten Stekelenburg zijn nog eens drie FC Utrecht-talenten vertegenwoordigd. Louk Dekkers, Mitchell van Rooijen en Odysseus Velanas blijven daardoor kanshouden op deelname met Oranje Onder 17 aan het EK-kwalificatietoernooi van komende maand.

Tijdens dat toernooi neemt Oranje Onder 17 het op tegen Georgië Onder 17 (12 maart, Schijndel), Noord-Ierland Onder 17 (14 maart, Gendt) en België Onder 17 (17 maart, Schijndel). Onlangs al nam Oranje Onder 17 deel aan een vierlandentoernooi in Portugal. Daarbij was het FC Utrecht-drietal De Lange, Troupée en Velanas van de partij.

Opvallend is dat alleen Feyenoord en Ajax, die allebei met vier talenten zijn vertegenwoordigd in deze selectie van Oranje Onder 17, meer spelers in de kern opgenomen zagen worden dan FC Utrecht. Dat 'levert' drie voetballers aan het keurkorps van bondscoach Stekelenburg.

De selectie van Oranje Onder 17 voor het EK-kwalificatietoernooi:
Doelmannen: Justin Bijlow (Feyenoord), Thijmen Nijhuis (FC Utrecht).
Verdedigers: Rick van Drongelen (Sparta Rotterdam), Sherel Floranus (Sparta Rotterdam), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Mats Knoester (Feyenoord), Jelle de Lange (FC Utrecht), Giovanni Troupée (FC Utrecht).
Middenvelders: Teun Bijleveld (AZ), Reda Boultam (Ajax), Carel Eiting (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Matthijs de Ligt (Ajax).
Aanvallers: Javairo Dilrosun (Manchester City), Rashaan Fernandes (Feyenoord), Jay-Roy Grot (NEC/FC Oss), Donyell Malen (Ajax), Nigel Robertha (Feyenoord).