Het beloftenteam van FC Utrecht speelde vanmiddag (maandag) in een vriendschappelijke wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Excelsior Rotterdam. Rodney Antwi zette Jong FC Utrecht op voorsprong, maar het was Richard Stolte die het laatste woord had en in de voorlaatste minuut de gelijkmaker scoorde.

Een telraam is welhaast geen overbodige luxe bij het oefenduel tussen Jong FC Utrecht en Excelsior Rotterdam. In die alleszins onderhoudende partij zijn er namelijk kansen bij de vleet. Vooral voor de Utrechtse talenten, die het keurkorps van Excelsior Rotterdam – tien van de elf basisspelers van de Kralingers hebben dit seizoen al speelminuten in de Eredivisie gemaakt – het maar wát lastig maken op Sportcomplex Zoudenbalch.

Kansenregen
Met name spits Hamza Boukhari van Jong FC Utrecht krijgt met regelmaat de gelegenheid de score te openen. Maar waar de aanvaller vaak uiterst koelbloedig is in het omzetten van scoringskansen, daar lukt het hem tegen de Rotterdammers niet de touwen te laten bollen. Soms staat zijn vizier niet op scherp, soms komt er wat pech bij kijken en meer dan eens stuit hij ook op keeper Jordy Deckers, die de nodige inzetten van zowel Boukhari als andere Utrechtse voorwaartsen onklaar maakt.

Van Velzen de smaakmaker
Invaller Gyliano van Velzen geeft glans aan de tweede helft van het vriendschappelijke duel. Het woord ‘dribbelen’ dekt meer dan eens de lading niet. ‘Dansen’, dát past soms beter bij hetgeen Van Velzen met de bal aan zijn voet doet. Om dan vervolgens – bepaald niet onbelangrijk – na een fraai staaltje voetbalvernuft ook nog eens vlijmscherpe voorzetten te produceren. Dat juist uit een door Van Velzen voorgezette bal wordt gescoord, is dan ook geen toeval. Rodney Antwi is het die, in twee instanties, Deckers verschalkt halverwege het tweede bedrijf: 1-0.

Stolte schiet raak
Alles wijst dan op een Utrechtse overwinning-in-de-maak. Er komen plenty kansen op méér doelpunten voor de talenten uit de Domstad. Maar één minuut voor tijd, als Excelsior Rotterdam nog één keer de bal naar voren pompt, valt dan toch de gelijkmaker. Genietend van flink wat ruimte, jaagt Richard Stolte de bal fraai in de verre hoek: 1-1.

Donderdag weer een oefenpartij
Donderdag volgt voor Jong FC Utrecht opnieuw een oefenduel met een eerste elftal. Dan reist het team van trainer/coach Robin Pronk af naar Eindhoven, waar het vanaf 14.00 uur in het Jan Louwers Stadion spart met de plaatselijke FC.

Jong FC Utrecht – Excelsior Rotterdam 1-1 (0-0)
65. Rodney Antwi 1-0
89. Richard Stolte 1-1

Toeschouwers: 150.

Scheidsrechter: Tim de Gast.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Lovette Felicia (46. Yemaro Hoogdorp), Rafaël Calvet, Laurens van der Voort, Sten Admiraal (46. Myenty Abena); Nassir El Aissati, Remco van Wingerden (76. Guido Janssen), Erwin de Groot (56. Gyliano van Velzen); Gyrano Kerk, Hamza Boukhari, Rodney Antwi.

Opstelling Excelsior Rotterdam:
Jordy Deckers; Khalid Karami (46. Richard Stolte), Toni Varela, Kevin van Diermen, Elso Brito; Daan Blij (85. Django Binder), Adil Auassar (69. Nino van de Beemt), Kevin Vermeulen; Cedric Badjeck, Carlo de Reuver, Ninos Gouriye (69. Marko Maletic).