Venema en Vink in voorselectie Oranje Onder 16

24 februari 2015
FC Utrecht-duo in beeld voor deelname aan vierlandentoernooi.

Doelman Menno Vink en aanvaller Nick Venema van FC Utrecht O16 behoren tot de voorselectie van Oranje Onder 16. Dat team neemt binnenkort deel aan een vierlandentoernooi, dat in Nederland wordt gehouden.

Oranje Onder 16 speelt tijdens het toernooi drie wedstrijden. De tegenstanders zijn Tsjechië Onder 16 (woensdag 11 maart, 19.00 uur, Hendrik-Ido-Ambacht), Ierland Onder 16 (vrijdag 13 maart, 19.00 uur, ’s-Gravenzande) en Verenigde Staten Onder 16 (zondag 15 maart, 15.00 uur, Hendrik-Ido-Ambacht).

Bondscoach Edwin Petersen maakt op maandag 2 maart de definitieve selectie van Oranje Onder 16 bekend. Die bestaat uit twintig spelers.

De voorlopige selectie van Oranje Onder 16:
Doelmannen: Bilal Bayazit (Vitesse), Delano Kloos (ADO Den Haag), Mike van de Meulenhof (PSV), Menno Vink (FC Utrecht).
Verdedigers: Navajo Bakboord (Ajax), Jelle van Benthem (FC Twente), Emanuel Boateng (AZ), Jasper ter Heide (Ajax), Ruben Hoogenhout (Ajax), Niek Hoogveld (NEC/FC Oss), Matthijs de Ligt (Ajax), Tyrell Malacia (Feyenoord), Armando Obispo (PSV), Yesin van der Pluim (Feyenoord), Jordan Teze (PSV), Steven Theunissen (PSV), Baggio van Wallenburg (PSV), Owen Wijndal (AZ).
Middenvelders: Sam Aarts (AZ), Ugur Altintas (Sparta Rotterdam), Lance Duyvestein (ADO Den Haag), Leandro Fernandes (PSV), Nazario de Fretes (Sparta Rotterdam), Jarni Koorman (FC Twente), Noa Lang (Ajax), Justin Lonwijk (PSV), Robin Schoonbrood (PSV), Nicky Souren (Roda JC Kerkrade), Rens van der Wacht (AZ), Jordy Wehrman (Feyenoord).
Aanvallers: Bobby Adekanye (PSV), Tahith Chong (Feyenoord), Orhan Dag (Sparta Rotterdam), Jelle Duin (AZ), Kick de Goede (AZ), Justin Kluivert (Ajax), Anderson Lopez (Ajax), Jhurrey Margharita (FC Groningen/Cambuur), Ché Nunnely (Ajax), Justin Ogenia (Willem II), Joël Piroe (PSV), Tim van de Schepop (FC Twente), Nick Venema (FC Utrecht).